Fifor, despre programul de guvernare PNL: Vor fi concediați 400.000 de bugetari

Mihai Fifor
Agerpres

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că programul de guvernare propus de PNL prevede concedierea a 400.000 de oameni, creşterea impozitelor şi tăieri de toate felurile.

”Am văzut ieri programul de guvernare propus de PNL: 400.000 de oameni concediaţi, creşterea impozitelor pe salarii prin introducerea unei cote progresive, desfiinţarea judeţelor şi a 2000 de comune din România. O spune chiar «premierul de compromis” pregătit de Iohannis pentru partidele de opoziţie. Pe scurt: tăieri! Tăieri de locuri de muncă, tăieri de salarii, tăieri de judeţe şi de localităţi. 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, poliţişti, militari etc.)”, a scris, joi, pe Facebook, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, scrie News.ro.

Acesta a continuat: ”Toate majorările date de PSD la salarii vă vor fi luate din buzunare sub formă de taxe şi impozite. Spuneţi adio creşterilor de pensii. Iar când veţi avea nevoie de un aviz de la autorităţile locale, veţi merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional. Pregătiţi-vă! Vine Austeritatea! Aveţi o singură şansă să opriţi acest tăvălug: votul pe care îl veţi da la alegerile din noiembrie!”.

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” care va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare.

Orban, despre planurile PNL: Îi vom da afară din administraţie pe toţi habarniştii

Citește și
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu
Ciolacu: PSD nu are 233 de voturi în Parlament, dar nici partidele de opoziție nu le au
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

 

Declarația lui Mihai Fifor intervine la o zi după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii nu vor renunţa la cota unică de impozitare, dar că vor susţine un guvern cu 15-16 ministere şi că vor fi daţi afară angajaţii din administraţie care nu trec un test de competenţă.

Precizările au fost făcute după ce preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat marţi, într-o întâlnire cu oamenii de afaceri germani, că un guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptării impozitării progresive.

"Ne dorim o administraţie mai suplă, o administraţie mai dedicată servirii interesului public, o administraţie în care să readucem competenţa, profesionalismul, meritocraţia, în care să readucem valorile în administraţie. Da, este adevărat că probabil va trebui să dăm afară nişte oameni din administraţie. Dar îi vom da afară pe toţi trepăduşii, pe toate amantele care fac legea la ora actuală în ministere, aduse de PSD, pe toţi habarniştii care au fost băgaţi pe uşa din dos, fără niciun fel de pregătire profesională şi fără niciun fel de merit, fără niciun fel de concurs, care au fost băgaţi de PSD pe bază de carnet de partid. Cu siguranţă, un test de competenţă, de profesionalism şi de implicare în activitatea instituţiilor va fi dat", a susţinut el la Palatul Parlamentului.

Totodată, a subliniat că liberalii nu vor renunţa la cota unică de impozitare.

"PNL este partidul care a impus cota unică şi este pentru noi o piatră de temelie în fundamentarea tuturor politicilor economice ale partidului. PNL nu va accepta niciodată renunţarea la cota unică de impozitare. Este una dintre cele mai importante reforme pe care le-a făcut PNL (...). PNL va susţine cu toată forţa cota unică şi oricine încearcă să modifica cota unică va fi adversarul nostru", a spus el.

Orban a vorbit şi despre intenţia de reducere a numărului de ministere şi de servicii deconcentrate, precum şi despre restructurare agenţiilor şi a oficiilor.

"Noi nu putem să guvernăm cu 29 de membri ai Cabinetului, cu 28 sau 29 de ministere. Guvernul PNL va fi unul de 15-16 ministere, vom face o restructurare a agenţiilor, oficiilor, astfel încât ele să aibă cu adevărat capacitatea de a servi interesul public, de a aplica politicile sectoriale. De asemenea vom reduce şi serviciile deconcentrate, care sunt nenumărate şi cred că şi oamenii care sunt astăzi la putere le-au pierdut şirul numărului. Normal: eficienţă, competenţă, profesionalism şi depolitizare", a declarat liderul liberal.

Marţi seară, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a subliniat că vorbeşte în nume personal, deşi aceste informaţii nu includ "nimic ascuns". El a argumentat aceste posibile măsuri prin faptul că în următorii cel puţin trei ani nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare, iar politicienii nu se vor atinge de pensii şi de salariile bugetarilor, astfel că singura măsură pentru Guvern de a obţine bani la buget ar rămâne renunţarea la cota unică de impozitare.

Articol recomandat de sport.ro
Selecționerul Suediei intervine și critică UEFA după România - Kosovo: "E vorba de fairplay aici!"
Selecționerul Suediei intervine și critică UEFA după România - Kosovo: "E vorba de fairplay aici!"
Citește și...
Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, citită în Parlament. Câte voturi are PSD
Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, citită în Parlament. Câte voturi are PSD

Moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Dancilă intră în linie dreaptă! Opoziţia a citit joi textul. Deşi au fost în jur de 100 de parlamentari la şedinţă, liberalii susţin că au suficiente voturi cât să o demită pe Dăncilă.

Ciolacu: PSD nu are 233 de voturi în Parlament, dar nici partidele de opoziție nu le au
Ciolacu: PSD nu are 233 de voturi în Parlament, dar nici partidele de opoziție nu le au

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că sunt necesare 233 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, și că PSD nu are acest număr de parlamentari, dar nici cele 5 partide semnatare ale moțiunii.

Recomandări
Ce crede Traian Băsescu despre amenințările nucleare ale Rusiei: ”Aici nu te joci! N-ai decât să lovești, dar o să fii lovit”
Ce crede Traian Băsescu despre amenințările nucleare ale Rusiei: ”Aici nu te joci! N-ai decât să lovești, dar o să fii lovit”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost invitatul Dianei Enache la Interviurile ȘtirileProTV.ro, unde a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și a situației din Ucraina.

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025. Valoarea punctului de referinţă ajunge la 91 de lei
Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025. Valoarea punctului de referinţă ajunge la 91 de lei

Valoarea Punctului de Referinţă (VPR), element esenţial în calculul pensiilor, va fi majorată, începând cu 1 ianuarie 2025, de la 81 de lei la 91 de lei, respectiv o creştere cu 12,1%.

Animați de campania electorală, parlamentarii „se bat” în comisii ale căror rezultate vor fi publice după alegeri
Animați de campania electorală, parlamentarii „se bat” în comisii ale căror rezultate vor fi publice după alegeri

Senatorii și deputații au aprobat miercuri înființarea a două comisii parlamentare de anchetă. Una trebuie să verifice cheltuielile făcute de Administrația Prezidențială în cei 10 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, cealaltă va investiga scandalul Nordis