Emil Boc: Stiam de propunerea pe care presedintele urma sa o faca USL; urma sa vedem reactia lor

Dată publicare: 19-03-2012 11:52
Dată actualizare: 17-05-2012 04:45


Emil Boc

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat ca stia de propunerea pe care presedintele Traian Basescu urma sa o faca USL privind functia de premier si ca "stenogramele sunt mai mult decat elocvente".

Boc a fost intrebat cum comenteaza afirmatia sefului statului si daca stia ca acesta i-a propus lui Victor Ponta sa fie premier.

"Da. Am discutat despre acest subiect, stiam de propunerea pe care urma s-o faca USL. Urma sa vedem care va fi reactia USL la propunerea facuta", a precizat Emil Boc, inainte de sedinta BPN al PDL.

El a aratat ca propunerea pe care presedintele Traian Basescu a facut-o USL se incadra perfect in limitele si in cadrul Constitutiei.

"Spun asta pentru ca, in conditiile in care nu exista un partid majoritar in Parlament care sa detina jumatate plus unu din locurile din Parlament, atunci presedintele poate consulta orice partid politic parlamentar in legatura cu formarea Guvernului si cu propunerea de desemnare a unui premier care sa-si gaseasca in Parlament sustinerea politica necesara pentru a trece guvernul. Deci, din punct de vedere constitutional, propunerea are acoperire totala politica", a explicat Emil Boc.

El a vorbit si despre refuzul USL "de a se angaja la treaba", sustinand ca USL a facut aceasta tot timpul.

"Asa cum ati vazut, a fost refuzul USL de a se angaja la treaba, la munca, i s-a parut extrem de grea. Asta a facut USL in tot timpul", a adaugat Boc.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO