Ion Iliescu, despre propunerea facuta de Basescu lui Ponta: "E o cacealma, e o diversiune"

Dată publicare: 19-03-2012 11:30
Dată actualizare: 19-06-2012 09:24


Ion Iliescu

Presedintele de onoare Ion Iliescu a comentat afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit caruia i-ar fi propus lui Victor Ponta functia de premier, dupa demisia lui Emil Boc. Iliescu sustine ca totul este o diversiune.

"Ce concordanta gasiti intre declaratia de aseara si tot ce a spus el numai cu cateva zile inainte si saptamani inainte despre USL, despre Ponta, ca daca USL chiar ar castiga cu majoritate, el nu ar apela la un premier din partea USL-ului. Si trimite la Constitutie, sa cititi Constitutia, ca acolo se mentioneaza de partide si nu de aliante, si asa mai departe.. Si vine deodata, netam-nesam, ca el i-a propus chiar lui Ponta. Dar cine poate sa-l ia in serios? E o diversiune, e o cacealma." a declarat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD s-a referit astfel la declaratiile facute de presedintele Romaniei in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, unde Traian Basescu a spus ca nu ar desemna un premier al USL.

In aceste conditii, Ion Iliescu este de parere ca presedintele Romaniei "vrea sa deruteze, sa creeze teme false". Si chiar daca propunerea facuta lui Ponta ar fi fost "serioasa", Iliescu spune ca tot nu ar fi trebuit acceptata.

"E vreun partid serios care sa accepte asa ceva? Neavand majoritate parlamentara sa-si asume raspunderea guvernarii, cine face asa ceva? De aceea si propunerea serioasa a USL-ului, alegeri anticipate." a concluzionat Iliescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca, dupa demisia lui Emil Boc din functia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, insa a fost refuzat de USL.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO