Flutur: Fusesem informat cu o seara inainte ca presedintele va propune USL sa preia guvernarea

Dată publicare: 19-03-2012 09:56
Dată actualizare: 07-10-2012 08:40


Traian Basescu si Gheorghe Flutur

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur sustine ca a stiut cu o seara inaintea consultarilor cu partidele pentru formarea noului guvern ca presedintele Traian Basescu intentiona sa propuna guvernarea lui Victor Ponta si USL.

"Eu am fost informat cu o seara inainte de aceasta propunere, sa predea (presedintele Traian Basescu, n.r.) guvernarea lui Ponta si USL", a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat ca a participat la o discutie pe aceasta tema in cadrul careia presedintele Traian Basescu a vorbit despre aceasta intentie. "Am stiut despre aceasta intentie", a spus Flutur.

El a mentionat ca nu a stiut insa ce s-a discutat la consultarile cu reprezentantii USL. Intrebat cum comenteaza reactia liderilor USL la propunerea presedintelui, Gheorghe Flutur a spus ca acestia au dovedit inca o data ca nu-si asuma raspunderea guvernarii.

"Eu nu am stiut ce s-a discutat la consultari, dar am vazut ca ei (reprezentantii USL, n.r.) erau pentru anticipate si nu pe asumarea raspunderii guvernamentale. De fapt, este vorba despre fuga de raspundere", a spus Flutur.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca, dupa demisia lui Emil Boc din functia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, insa a fost refuzat de USL.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO