Exclusiv Stirile ProTV. Deputatul Boldea: "Recomand tuturor romanilor, plecati fratilor din Romania"

Dată publicare: 19-03-2012 10:38
Dată actualizare: 10-10-2012 08:27


VIDEO. Inainte ca procurorii DIICOT sa ceara oficial Procurorului General al Romaniei avizul pentru arestarea deputatului Mihail Boldea, el a acordat un interviu in exclusivitate Stirilor ProTV in care a comentat acuzatiile de inselaciuni cu terenuri.

"Este un abuz al procurorilor. Este un abuz pe care eu il reclam din iulie 2011. Reclamatii pe care le-am inaintat atat la CSM, la procurorul general, la procurorul sef serviciu Codrut Olaru, am sesizat inclusiv DNA Galati, Parchetul Inaltei Curti de Casatie, Parchetul Curtii de Apel. Se aduc anumite acuzatii care la prima vedere par formidabile, par .... Un milion de euro, 22 de persoane.. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Ceea ce am sesizat eu tuturor organelor de urmarire era faptul ca se exercita abuzuri asupra persoanelor ce sunt audiate in acest dosar."

Asa si-a inceput explicatiile parlamentarul Mihail Boldea - cel care este cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. El a explicat corespondetului Stirilor Pro TV ca, de fapt, este victima unor "abuzuri" ale justitiei romane.

"Toate persoanele audiate in acest dosar sunt fosti clienti de-ai mei, fiindca vorbim de situatii juridice din 2006-2007. Este o singura chestiune de care voi vorbi separat, din 2009. Toate aceste persoane au fost chemate la DIICOT Galati in cursul anului 2011, de doua trei, patru ori chiar, impreuna cu avocati, unii chiar fara avocati. S-au exercitat presiuni formidabile asupra lor. Presiuni psihice, amenintari, va arestam, va incatusam, va facem, va.. Tot ce se poate vorbi intr-un limbaj politienesc de ancheta ilegal, asa incat sa intimideze persoana chemata la audiere si sa dea declaratiile asa cum doresc dansii. Eu nu am facut altceva decat sa-mi exercit profesia pe legea mea speciala, sa dau in judecata, sa ma adresez Tribunalului, unui judecator, sa citeze partea adversa, partea adversa care s-a prezentat, a fost aparata si .. a pierdut." - a declarat Boldea.

Mai mult decat atat, parlamentarul afirma ca el a fost primul care s-a pus la dispozitia institutiilor statului pentru a fi cercetat, inainte ca tot scandalul sa ia amploare.

"OK, eu sunt un golan. Spun dansii. Sunt un infractor. M-au pus sub invinuire, da, n-am o problema, justitia trebuie sa-si faca cuvantul. Nu este corect ca justitia sa se deruleze la televizor. O sa ma duc in fata unui judecator daca se va considera necesar, abia astept, le-am spus foarte clar, nu ma apar in dosar atat timp cat voi faceti cercetarea." - a declarat Mihail Boldea.

De altfel, el este hotarat ca, dupa incheierea acestui dosar si lamurirea tuturor acuzatiilor, sa-si vanda toate bunurile si sa plece din Romania, ceea ce recomanda ... tuturor romanilor.

"Asta este justitia in Romania? E de trait in Romania? Eu in Romania nu mai stau. Dupa ce am terminat, am si spus, nu vreau sa mai candidez, nu ma mai intereseaza politica, nu ma intereseaza aceasta mizerie din justitie, vreau doar sa plec din Romania. Dupa ce se termina acest dosar, vand ce mai am si-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor romanilor, plecati fratilor din Romania, ca daca ajungeti pe mana sistemului judiciar, cel putin vorbesc aici de faza de urmarire penala, riscam sa stam la puscarie pana se trezeste un domn judecator dimineata, bine relaxat, sa se apuce sa citeasca dosarul." - a concluzionat parlamentarul acuzat de inselaciuni cu terenuri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO