Dragnea vrea ca OUG privind parteneriatul public-privat să fie adoptată urgent

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Liviu Dragnea și Viorica Dancila
Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că partidul nu acceptă ca ordonanţa privind parteneriatul public-privat să nu fie adoptată în următoarea şedinţă de Guvern de joi.

El i-a cerut premierului să aibă o discuţie "foarte fermă" cu miniştrii avizatori.

"Există o legislaţie în domeniu, dar e atât de bună încât până acum nu s-a realizat niciun parteneriat public-privat pentru că condiţiile puse acolo fac ca această lege să fie inaplicabilă şi miliarde de euro care ar putea veni din zona privată pentru investiţii public-private în România nu au venit. (...) S-a discutat în ultimele două luni despre această ordonanţă, au avut consultări cu mai multe structuri (...), s-a stabilit ca în această săptămână să fie adoptată această ordonanţă. (...)

Şi eu şi colegii din BPN i-a cerut doamnei prim ministru să aibă o discuţie foarte fermă cu toţi miniştrii avizatori pentru această ordonanţă şi să se transmită că partidul nu acceptă ca în şedinţa de Guvern de joia viitoare să nu se adopte ordonanţa privind parteneriatul public-privat, pentru că s-a întârziat suficient de mult", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a arătat că această ordonanţă "poate descătuşa" investiţii mari, punctând că prin aceasta vor fi comprimate termenele.

"Este vorba de proceduri simple care vor fi adoptate prin ordonanţa de urgenţă, care să comprime termenele, şi o lege clară care să nu dea naştere la interpretări şi care să dea şi siguranţă autorităţii publice, să dea siguranţă şi investitorului privat, să dea siguranţă şi funcţionarilor care vor şi implicaţi în aceste proceduri", a mai spus Dragnea

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO