Dragnea, despre Ciolos: "Nu putem spune daca o sa votam pentru. Deocamdata avem decat un nume si un chip". Reactia PNL-ului

liviu dragnea

Presedintele PSD a vorbit despre pozitia partidului sau in legatura cu premierul desemnat de Klaus Iohannis - Dacian Ciolos.

"Am aflat despre nominalizarea lui Dacian Ciolos. Propunerea noastra, domnul Liviu Voinea, nu a fost acceptata. Noi ne-am expus si in fata presedintelui, si public, atat obiectivele imediate cat si cele pe termen mediu pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul Guvern. Am inteles ca domnul Ciolos doreste sa formeze un Guvern din oameni neafiliati partidelor, asa zisi tehnocrati. Vedem cu ce echipa si cu ce program vine in Parlament. Cand vom afla asta, ne vom exprima o pozitie politica.

Suntem deschisi la dialog cu toata lumea. Am fost singurul partid care a facut o propunere concreta, dintr-un motiv simplu, dar serios: am avut o guvernare foarte buna, apreciata de populatie, care a generat crestere economica durabila. Suntem atenti la ce va propune.

Nu este firesc sa spunem acum daca votam pentru ca deocamdata avem decat un nume si un chip", a comentat Dragnea despre numirea lui Ciolos.

PNL: Ciolos corespunde criteriilor de profesionalism si integritate impuse de societatea romaneasca

Citește și
iohannis - ciolos
Premierul Dacian Ciolos are la dispozitie 10 zile pentru a forma Guvernul: "Trecem printr-o perioada cheie pentru societate"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Liberalii apreciaza ca premierul desemnat Dacian Ciolos corespunde criteriilor de profesionalism si integritate impuse de societatea romaneasca, potrivit purtatorului de cuvant al PNL, Ionut Stroe. "Nominalizarea lui Dacian Ciolos in calitatea de prim-ministru desemnat, facuta conform prevederilor constitutionale de catre presedintele Klaus Iohannis, corespunde criteriilor de profesionalism si integritate impuse de societatea romaneasca", arata Stroe intr-un comunicat remis, marti, AGERPRES.

El precizeaza ca PNL isi mentine pozitia exprimata in urma consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis cu privire la formarea unui nou Guvern.

"PNL asteapta cu interes prezentarea echipei guvernamentale pe care premierul desemnat urmeaza sa o inainteze Parlamentului. Stim ca misiunea sa nu este una usoara si ca va trebui sa convinga o majoritate parlamentara care sa sustina acest Guvern de tehnocrati. PNL are o serie de prioritati de guvernare, pe care le-a exprimat de-a lungul timpului, regasite atat in Parlament in initiativele legislative, cat si in programul de guvernare al PNL, pe care dorim sa le agream cu noul Cabinet. In acest sens, avem convingerea ca atat noua echipa guvernamentala, cat si programul de guvernare vor fi creionate pentru binele public", spune Stroe.

El subliniaza ca PNL va sustine noul Cabinet atat timp cat va face bine pentru Romania. "PNL nu a exclus asumarea guvernarii si responsabilitatea formarii unui guvern politic, insa am inteles ratiunea si necesitatea instalarii unui Guvern tehnocrat in acest moment de criza politica si am trecut peste varianta avansata initial privind organizarea de alegeri anticipate", conchide Stroe.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cum este vazut la nivel european Dacian Ciolos, desemnat sa conduca ceea ce Euractiv numeste un
Cum este vazut la nivel european Dacian Ciolos, desemnat sa conduca ceea ce Euractiv numeste un "Guvern de salvare nationala"

Dacian Ciolos a fost desemnat premier de catre presedintele Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Ciolos are la dispozitie 10 zile pentru a forma Guvernul:
Premierul Dacian Ciolos are la dispozitie 10 zile pentru a forma Guvernul: "Trecem printr-o perioada cheie pentru societate"

Previziunile presei s-au adeverit. Fostul Comisar European Dacian Ciolos este alegerea lui Klaus Iohannis pentru functia de premier al Romaniei.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.