Detalii mai puțin știute despre Nicolicea: s-a angajat la 26 de ani și deține un post de radio

Ultima actualizare: 18-04-2019 15:19
Eugen Nicolicea
Agerpres

Eugen Nicolicea ar putea ajunge noul ministru al Justiției dacă președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea înaintată de premierul Viorica Dăncilă.

CV-ul publicat pe pagina de internet a Camerei Deputaților arată că actualul vicepreședinte al camerei inferioare a Parlamentului a intrat relativ târziu în câmpul muncii și că imediat după Revoluție s-a înscris în politică.

Nicolicea este unul dintre puținii aleși cu o prezență constantă în Parlamentul României, fiind la al 7-lea mandat.

Potrivit CV-ului, Nicolicea a avut primul loc de muncă la 26 de ani. Actualul deputat s-a angajat inginer la Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin, unde se ocupa de proiectare navală. După numai un an, se angajează șef de laborator la Întreprinderera pentru Întreținerea și Repararea Utilajelor de Calcul (IIRUC), unde stă timp de șapte ani.

Imediat după Revoluție, în 1990, intră în politică și devine viceprimar în Drobeta Turnu Severin, iar în 1992 candidează la parlamentare și obține primul mandat de deputat pe listele PDSR. Nicolicea a rămas fidel social-democraților până în 2009, când a părăsit PSD pentru a adera la UNPR. După ce liderul UNPR Gabriel Oprea a renunțat la șefia formațiunii, Nicolicea a revenit în PSD, în 2016.

În CV, Nicolicea menționează că vorbește ”bine” engleza și franceza și scoate în evidență organizarea, atenția la detalii și capacitatea de lucru în condiţii de stres. Deputatul menționează de asemenea ,,abilități excelente de comunicare și relaționare”, deși s-a făcut remarcat în Parlament deseori prin scandalurile cu jurnaliștii și colegii deputați.

Social-democratul a strâns o avere destul de consistentă, potrivit declarației de avere (din iunie 2018). Nicolicea deține în București un teren intravilan de 417 metri pătrați și o casă de 137 de metri pătrați. La capitolul bunuri mobile a menționat trei autoturisme  - Audi TT din 2002, Chrysler din 2006 și Toyota din 2001 - dar și o barcă cu motor. Eugen Nicolicea are în conturi aproape 425.000 de lei, peste 20.000 de dolari și aproape 25.000 de euro.

Indemnizația de deputat i-a adus lui Nicolicea suma de 95.000 de lei în ultimul an fiscal, dar a încasat și dividende de 26.000 de lei de la firma S.C. Galaxy din Drobeta Turnu Severin.

Societatea operează postul de radio local Galaxy, pe care deputatul îl deține împreună cu fratele său. La acestea se adaugă pensia și indemnizația de revoluționar cu o valoare totală de peste 70.000 de lei, încasate de la casa de pensii din Mehedinți. Jurnaliștii de la Recorder au încercat să studieze dosarul de revoluționar al deputatului PSD, pentru a vedea prin ce s-a făcut remarcat în 1989, însă s-au lovit de refuzul Secretariatul de Stat al Revoluționarilor.

Soția lui Nicolicea, fostă jurnalistă, este angajată la Transgaz Mediaș, de unde a încasat în ultiumul an fiscal peste 124.000 de lei lunar (aproximativ 10.000 de lei pe lună), diurnă de aproape 6.000 de lei, plus tichete de masă și bilete de odihnă cu o valoare totală de aproximativ 7.000 de lei.

Dragnea, despre Nicolicea: Partidul are mare încredere în el

Miercuri, preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat că Eugen Nicolicea va fi propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei în locul lui Tudorel Toader.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că Eugen Nicolicea, propus să preia Ministerul Justiţiei, ştie procedurile, are cunoştinţe juridice foarte bune, este foarte riguros, iar partidul are ''foarte multă încredere'' în el.

În schimb, președintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că, în opinia sa, propunerea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei este o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO