Deputatul USR Cristian Ghinea: ”Priviți poza asta. L-au umilit jandarmii, pentru că pot”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 13:02
Categorie: Stiri Politice
USR Sector 1, Anton Cupcea

Deputatul USR Cristian Ghinea a postat pe Facebook o fotografie cu o persoană aflată la pământ și încadrată de 2 jandarmi, despre care susține că este colegul său de la USR Sector 1, Anton Cupcea.

Ghinea susține că Anton Cupcea a fost umilit de jandarmi, ”pentru că pot”.

Mesajul integral al deputatului USR Cristian Ghinea:

”Priviți poza asta. El e Anton Cupcea. Cel de jos, cu tricou #FărăPenali. Anton este colegul meu de la USR Sector 1. Anton este IT-ist, asociat la o firmă cu 40 de angajați. Anton plătește în fiecare lună câteva salarii de jandarmi. Anton stă în fiecare zi la Piața Victoriei și strânge semnături pentru www.farapenali.ro.

Astă seară, Anton i-a întrebat pe jandarmi de ce l-au luat pe un tip pe sus. Nu s-a dat suficient de rapid la o parte din calea lor. A ajuns în dubă, cu un picior julit și tricoul sfâșiat. A venit apoi în piață supărat că a auzit soția la TV că are ochiul vânăt, ceea ce nu era adevărat. ”Să vezi ce îmi face acasă”... Anton ar putea foarte bine să își vadă de firmă, în coconul lui upper middle class. Dar el e un viteaz, ceva de speriat. Și știe că nu putem trăi bine în bula noastră, când țara se duce de râpă.

Anton Cupcea e unul dintre eroii mei, membri USR care arată că politica e altfel. Astă seară l-au umilit jandarmii pentru că pot. Știi ce ar fi aiurea? Ca efortul lui Anton să nu dea roade. În toate județele, usr-iștii sunt hărțuiți de stat, ăsta neparalel. Doi usr-iști pe stradă sunt deja manifestație și trebuie să aducă acte că au voie. S-a ajuns la un nivel al absurdului putinist.

Pe lângă asta, legea privind strângerea de semnături este odios de complicată. Și nu mai avem mul timp. Nu am luat în calcul că statul ne va hărțui la acest nivel.

Nu am crezut că libertatea poate fi suprimată atât de rapid, atât de stupid, atât de brutal. De aceea, vă cer ajutorul. Pentru Anton și pentru toți eroii mei: mergeți pe www.farapenali.ro, printați liste, cereți semnături de la vecini și colegi, aduceți-le la adresele de acolo. E un efort mic.

Nu vom rezista decât împreună. Și dacă nu, țara asta va deveni prea mică și prea sufocantă pentru orice bulă, oricât de mult am fugi.” a scris pe Facebook deputatul USR Cristian Ghinea.

Mii de oameni au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei. Revoltaţi de controversatele modificări aduse Codului de Procedură Penală, manifestanţii au vrut să tragă din nou un semnal de alarmă.

În scurt timp însă, spiritele s-au încins şi protestatarii şi jandarmii au început să se îmbrâncească.

La puţin timp după incidente, în faţa Muzeului Antipa, circulaţia rutieră a fost blocată.

În încercarea de a calma situaţia, oamenii s-au aşezat pe asfalt, dar jandarmii au început să-i ridice şi au folosit spray lacrimogen.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO