Deputatii vs. INMH. Previziuni meteo cu exactitate, doar pe 3 zile

01-02-2010 00:00

Specialistii romani nu aveau cum sa prognozeze gerul nemilos din ianuarie. Sau cel putin asta a incercat sa le explice directorul Institutului National de Meteorologie si Hidrologie deputatilor care l-au tras la raspundere si l-au chemat la audieri. 

Acestia au vrut sa inteleaga de ce in noiembrie stiam ca ne asteapta o iarna blanda, cand in realitate a fost exact invers.

In fata deputatilor, directorul INMH, Ion Sandu, a spus ca previziunea de iarna blanda se referea la o medie a temperaturilor din ianuarie. Sandu le-a amintit si ca pot fi facute previziuni cu un grad mare de exactitate pe cel mult trei zile.

Cat despre prognozele facute in noiembrie-decembrie de Institutul londonez de Meterologie, care se afla si el in ancheta parlamentara in Marea Britanie, Sandu a fost de acord cu deputatii, si anume ca acestea trebuie privite cu anumite rezerve.

Directorului INMH propune ca astfel de previziuni sa nu mai fie facute publice, ci sa fie rezervate doar specialistilor din diverse domenii, de exemplu celor din Agricultura.

Tags: inmh, ion sandu,


VIDEO PROTVPLUS.RO