Presedintele, catre jurnalisti: Nu sunteti la vreo manifestatie pe undeva?

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu i-a intrebat, joi, pe jurnalistii prezenti la Palatul Cotroceni, inaintea prezentarii scrisorilor de acreditare de catre noul ambasador al Marocului, daca nu sunt "la vreo manifestatie, pe undeva".

Presedintele Traian Basescu a mentionat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, definitivarea legii sanatatii printre prioritatile de reforma pentru anul 2012.

Traian Basescu a vorbit, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca va continua sa fie un partener activ al Guvernului si a declarat ca, indiferent de cine va castiga alegerile, Romania isi va pastra politica externe neschimbata.

Seful statului a mentionat si faptul ca Romania isi pastreaza obiectivul de a adopta moneda euro in 2015.

Basescu mentioneaza definitivarea legii sanatatii intre prioritatile de reforma pentru 2012

Citește și
Traian Basescu
Basescu poate fi oricand citat in instanta. Nu ca presedinte, ci in calitatea de expert judiciar
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

"Va fi definitiviata noua lege a sanatatii", a spus Traian Basescu, in discursul rostit, la Palatul Cotroceni, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

"Avem in vedere o eventuala reorganizare administrativa, daca vor fi indeplinite conditiile politice", a mentionat Basescu.

Seful statului a mai spus ca "exista toate premisele ca prin pastrarea ritmului reformelor, pomovarea de politici bugetare prudente (...) si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, economia romaneasca sa inregistreze si in 2012 si in anii urmatori valori pozitive ale cresterii economice".

De asemenea, in iunie va fi indrodus si noul Cod Civil.

In plus, seful statului a mai mentionat si reorganizarea administrativa a tarii, daca mediul politic o va permite.

Basescu: Suntem surprinsi ca decizia de aderare la Schengen intarzie, desi situatia e clara

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca Romania este surprinsa de faptul ca decizia de aderare la spatiul Schengen intarzie, desi situatia de drept si de fapt este clara, toate conditiile fiind indeplinite.

Referindu-se la aderarea la spatiul Schengen, presedintele Basescu a declarat: "Suntem surprinsi ca, dupa ce am ridicat problema de doua ori in Consiliul european, in octombrie si in decembrie, decizia de aderare intarzie, desi situatia de drept si de fapt este clara".

Seful statului a sustinut ca "toate conditiile sunt indeplinite pentru o decizie favorabila".

Basescu: Mentinerea restrictiilor pentru lucratorii romani in state UE, pe deplin nejustificata 

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca mentinerea restrictiilor pe piata muncii de catre noua state membre ale Uniunii Europene este "pe deplin nejustificata".

"Consider ca fiind pe deplin nejustificata mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru lucratorii romani in noua state membre ale Uniunii Europene", a declarat presedintele Basescu.

El a precizat ca Romania va continua sa promoveze obiectivul de liberalizare totala a accesului lucratorilor romani pe piata muncii. In acest sens, seful statului roman a adresat multumiri Guvernului Republicii Italiene pentru ridicarea restrictiilor pentru lucratorii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012.

Basescu: Speram ca in 2012 va fi ales un presedinte al R.Moldova

Presedintele Traian Basescu a spus, joi, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti, ca spera ca, "in 2012, la Chisinau va exista o arhitectura institutionala completa prin alegerea presedintelui tarii si se vor aprofunda reformele adoptate in ultimii doi ani".

"Consolidarea parteneriatului special cu Republica Moldova ramane o prioritate a diplomatiei romane in 2012. Romania va continua sa sustina activ procesele de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeana, de modernizare si democratizare a societatii in spiritul valorilor si principiilor europene", a spus presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca Romania spera ca, "in 2012, la Chisinau va exista o arhitectura institutionala completa prin alegerea presedintelui tarii si se vor aprofunda reformele adoptate in ultimii doi ani, astfel incat Republica Moldova sa isi continue parcursul proeuropean, democratic asumat".

Presedintele a salutat decizia Uniunii Europene din decembrie 2011, de lansare a negocierilor cu Republica Moldova pentru instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator.

"Speram ca, dupa acest pas, negocierile bilaterale sa se poata accelera in vederea incheierii cat mai curand a Acordului de Asociere dintre Uniune si Republica Moldova", a spus el.

Presedintele si-a exprimat de asemenea speranta ca reluarea reuniunilor formale "5+2" sa conduca la "angajarea veritabila a tuturor actorilor pentru obtinerea unor progrese efective in procesul de solutionare a conflictului transnistrean".

Basescu se asteapta la un raport pozitiv privind MCV in februarie

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice, ca Romania asteapta propunerile concrete ale Comisiei Europene cu privire la MCV, premisa fiind evaluarea ca raportul din luna februarie va fi unul pozitiv.

"Pentru 2012, avem doua repere importante legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare. Pe de o parte, raportul intermediar de la inceputul anului, iar pe de alta parte evaluarea generala a Comisiei privind aplicarea Mecanismului de la constituirea sa pana in vara lui 2012", a declarat Traian Basescu.

El a precizat ca autoritatile romane se asteapta la un raport pozitiv.

"Asteptam propunerile concrete ale Comisiei cu privire la perspectivele acestui Mecanism, plecand de la premisa ca evaluarea noastra este ca raportul din luna februarie va fi unul pozitiv, care sa sublinieze progresele facute de Romania", a adaugat seful statului.

Basescu: O Uniune mai puternica implica si promovarea politicilor asa-zis traditionale

Presedintele Traian Basescu a militat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, pentru promovarea politicilor asa-zis traditionale, respectiv Politica Agricola Comuna si Politica de coeziune, exprimandu-si speranta ca, in austeritate, sa nu se reduca semnificativ bugetele acestora.

"Avem convingerea ca solutia pentru o Uniune mai puternica, mai unita, implica si promovarea politicilor asa-zis traditionale, respectiv Politica Agricola Comuna si Politica de coeziune, care au dat rezultate vizibile in ceea ce priveste convergenta economica, dezvoltarea teritoriala si crearea de locuri de munca. De aceea, consider important ca logica de austeritate si disciplina in care operam sa nu reduca potentialul de dezvoltare oferit de aceasta parghie prin reducerea semnificativa a cuantumului bugetului sau prin redistribuirea nerezonabila intre politicile europene", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca europenii trebuie sa ramana fideli acelorasi principii, de solidaritate si responsabilitate, si in exercitiul dificil legat de negocierea noului cadru financiar pentru 2014 - 2020.

De asemenea, el a spus ca fondurile europene raman un element esential al cresterii economice, acestea putand contribui semnificativ la asigurarea stabilitatii macroeconomice a Romaniei, "efectul multiplicator al acestora in economie fiind un fapt de necontestat".

Basescu: Romania a initiat la ONU o rezolutie in domeniul promovarii democratiei

Presedintele Traian Basescu le-a spus, joi, ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti, ca Romania a initiat un proiect de rezolutie in domeniul promovarii democratiei, demers facut din postura de membru al Consiliului Drepturilor Omului din cadrul ONU.

"Semnalam, in mod deosebit, initierea unui proiect de rezolutie romanesc in domeniul promovarii democratiei, din postura Romaniei de membru al Consiliului Drepturilor Omului, mandat dobandit pentru a doua oara in mai 2011 si care acopera perioada iunie 2011 - decembrie 2014", a spus presedintele Traian Basescu la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

El a adaugat ca Romania ramane acelasi sustinator "fervent" al "vocatiei multilateralismului de a contribui la rezolvarea unor provocari transfrontaliere".

"Consolidarea pozitiei si vizibilitatii Romaniei in cadrul ONU si reafirmarea angajamentului in favoarea multilateralismului, ca modalitatea cea mai adecvata de solutionare a provocarilor deosebite cu care se confrunta comunitatea internationala in secolul al XXI-lea, vor fi axe importante ale actiunii noastre externe in 2012", a mai spus presedintele.

Basescu: In Afganistan dorim reducerea fortelor combatante, in favoarea celor pentru instructie

Presedintele Traian Basescu le-a spus, joi, ambasadorilor acreditati la Bucuresti, ca obiectivul Romaniei in ceea ce priveste Afganistanul este ca, pe masura avansarii procesului de transfer al atributiilor de securitate catre Armata Nationala Afgana, sa fie diminuate gradual fortele combatante.

"In Afganistan, ne-am continuat implicarea in eforturile pentru stabilizarea situatiei de securitate. Obiectivul nostru, ca si al altor aliati, este ca, pe masura avansarii procesului de transfer al atributiilor de securitate catre Armata Nationala Afgana, sa procedam la o diminuare graduala a fortelor combatante, in paralel cu sporirea numarului militarilor implicati in activitati de formare si instruire", le-a spus presedintele ambasadorilor reuniti la Bucuresti.

De altfel, presedintele a spus, referindu-se la domeniul securitatii, ca "Romania va continua sa fie un contributor cu vizibilitate atat in implementarea deciziilor Summit-ului de la Lisabona vizand consolidarea interna a NATO, cat si in pregatirea Summit-ului de la Chicago din 2012".

"La aceasta din urma reuniune, obiectivele noastre punctuale vizeaza declararea capabilitatii interimare a NATO in domeniul apararii antiracheta si identificarea unor initiative si proiecte de tip 'smart defence' care, in contextul actualelor constrangeri financiare, pot contribui la consolidarea capacitatilor militare ale Aliantei", a adaugat Traian Basescu.

El a mentionat si Politica Comuna de Securitate si Aparare, precizand ca, in 2011, "Romania a devenit cel mai important contributor la misiunile civile ale Uniunii Europene".

"Pentru anul care abia a inceput, ne-am propus sa sprijinim initiativele in directia unei politici de securitate si aparare mai coerente si orientata spre rezultate, inclusiv din perspectiva implicarii partenerilor estici in sistemul european de gestionare a crizelor", a spus Traian Basescu.

El a adaugat ca, in 2012, Romania va continua sa sustina "o abordare principiala privind cadrul pentru un nou aranjament in domeniul armamentelor conventionale, considerand ca orice viitor proces de negociere trebuie sa permita preluarea elementelor deja convenite in cadrul tratatului privind Fortele Conventionale in Europa si varianta sa adaptata".

Basescu: Economia romaneasca a evoluat peste asteptarile multora

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca economia romaneasca a evoluat, in primele noua luni ale anului 2011, "peste asteptarile multora", in special datorita productiei agricole bune, a cererii mari la export si a investitiilor guvernamentale.

"In fata propriei instabilitati, in 2009 si 2010, si mai apoi in fata instabilitatii economice externe, Romania a continuat reformele institutionale, acordand o atentie prioritara reinscrierii in limitele Pactului de Stabilitate si Crestere si creand premisele astfel pentru revenirea la un deficit bugetar de sub 3% din Produsul Intern Brut la finele anului 2012. Nivelul datoriei publice a Romaniei continua sa se situeze sub o treime din Produsul Intern Brut, fiind unul din cele mai reduse la nivelul statelor Uniunii Europene", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca Romania a inregistrat o perioada de crestere constanta, incepand cu trimestrul IV al anului 2010 si ca preconizeaza ca "datele statistice vor indica o crestere economica medie de aproximativ 2,5% pentru anul 2011".

"In primele noua luni ale lui 2011 Produsul Intern Brut s-a majorat, in termeni reali, cu 2,7% fata de perioada corespunzatoare din 2010. Economia romaneasca a evoluat peste asteptarile multora, in special datorita productiei agricole bune, a cererii mari la export si a investitiilor guvernamentale", a adaugat seful statului.

De asemenea, el a subliniat ca, in 2010 si 2011, Romania s-a situat in topul tarilor europene in ceea ce priveste procentul din Produsul Intern Brut destinat investitiilor si ca, potrivit EUROSTAT, Romania a fost – in 2010 - primul stat membru al Uniunii Europene cu cea mai mare pondere a investitiilor publice din Produsul Intern Brut, ponderea fiind de 5,8%.

"Prioritatea acordata investitiilor se mentine si in bugetul de stat pentru 2012, cheltuielile corespunzatoare acestui capitol inregistrand o crestere substantiala pentru stimularea relansarii economice: alocarile pentru 2012 insumeaza 38,1 miliarde lei fata de 36,1 miliarde lei in anul 2011. Aceste sume vor fi orientate cu precadere catre proiecte de investitii cu impact direct asupra cresterii economice si crearii de locuri de munca. Este vorba de modernizarea infrastructurii de transport, cresterea performantei energetice prin reabilitarea termica a locuintelor, sustinerea investitiilor in turism, mediu, agricultura, sectorul IT si intreprinderi mici si mijlocii", a mai spus Basescu.

Basescu: In acest an, Romania va incepe aplicarea Acordului in domeniul apararii antiracheta cu SUA

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice, ca Romania va incepe in anul 2012 aplicarea Acordului in domeniul apararii antiracheta, in vederea respectarii intocmai a calendarului asumat.

"Vom incepe aplicarea Acordului in domeniul apararii antiracheta, in vederea respectarii intocmai a calendarului asumat", a spus presedintele Basescu.

In ceea ce priveste relatia cu Statele Unite, presedintele a spus ca exista "o platforma reinnoita" pe care Romania construieste relatia cu aceasta tara.

"Construim relatia strategica consolidata cu Statele Unite de pe o platforma reinnoita. Vom lucra in acest an impreuna cu partenerii americani pentru implementarea tuturor liniilor de actiune convenite in domeniile pe care este structurata Declaratia Comuna privind Parteneriatul strategic pentru secolul XXI, astfel incat sa obtinem rezultate concrete, cu precadere in domeniul economic si al liberei circulatii", a mai spus el.

Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al Statelor Unite in Romania a intrat in vigoare la 23 decembrie 2011.

Sistemul de interceptori de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat in Baza aeriana de la Deveselu, ca parte componenta a Abordarii Adaptive in Etape a Sistemului de Aparare impotriva Rachetelor Balistice al SUA in Europa, la orizontul anului 2015.

"Aceasta Baza reprezinta o contributie semnificativa a celor doua state la eforturile NATO in domeniul apararii antiracheta", considera MAE.

Basescu: Se cuvine sa ne regasim cu Rusia in promovarea acelorasi valori ale spiritului European

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "se cuvine" ca Romania sa se regaseasca in perioada urmatoare si cu Federatia Rusa "in promovarea acelorasi valori ale spiritului european, pe linia evolutiilor pozitive inregistrate deja in relatiile economice bilaterale".

"In perioada urmatoare, credem ca se cuvine sa ne regasim si cu Federatia Rusa in promovarea acelorasi valori ale spiritului european, pe linia evolutiilor pozitive inregistrate deja in relatiile economice bilaterale", a spus presedintele Traian Basescu.

El a explicat ca Romania doreste sa consolideze dialogul cu Rusia, "pentru valorificarea oportunitatilor de cooperare, pe baze pragmatice si cuprinzatoare, in spiritul unui dialog deschis si european care sa tina cont atat de profilul international, cat si de interesele fiecarui stat".

Totodata, presedintele a spus ca politica externa a Romaniei va acorda o atentie speciala relatiilor cu China.

"Politica externa a Romaniei va rezerva si in acest an un loc special relatiilor cu China, care se fondeaza pe o lunga traditie de cooperare in plan politic, economic si cultural", a mai spus Traian Basescu.

El a adaugat ca are "toata increderea" ca anul 2012 va permite "consemnarea unor proiecte importante, in special de natura economica, in contextul aplicarii intelegerilor stabilite in dialogul bilateral, la nivel inalt si la cel mai inalt nivel".

In acest context, presedintele a subliniat ca 2011 a marcat si o intensificare a relatiilor Romaniei cu principalele economii asiatice.

"In 2012, ne vom concentra pe dezvoltarea de actiuni comune pentru valorificarea potentialului care se inregistreaza in raporturile Romaniei cu Japonia si Coreea de Sud", a spus presedintele Traian Basescu.

El s-a referit si la relatiile Romaniei cu Turcia, declarand ca Bucurestiul isi propune ca, in acest an, sa puna in aplicare "un Plan de actiuni continand proiecte de colaborare concrete, cu accent pe domeniul economic si al promovarii investitiilor, al cooperarii in planul afacerilor europene si al asigurarii stabilitatii regionale".

"Relatiile Romaniei cu statele din Caucaz si Asia Centrala - si am aici in vedere, desi nu exclusiv, relatiile cu Azerbaidjan, Turkmenistan si Kazahstan - vor canaliza, in continuare, demersul nostru politic si vointa de a pune in valoare un urias potential de cooperare economica, in special in vederea asigurarii securitatii energetice, prin diversificarea surselor si traseelor de aprovizionare. Vom sustine in continuare activ aspiratiile europene si euroatlantice ale Georgiei", a mai spus presedintele.

Traian Basesc a precizat ca Romania va continua sa abordeze in mod pragmatic raporturile cu statele de care se simte legata, "inclusiv prin obiectivele comune de integrare europeana sau cu partenerii traditionali de cooperare".

"In acest sens, vom sprijini in continuare candidaturile pentru aderarea la Uniunea Europeana ale statelor din Balcanii de Vest si vom actiona pentru valorificarea in beneficiu reciproc a intereselor economice sau de alta natura cu tari precum Israel, statele Consiliului de Cooperare al Golfului sau partenerii nostri din America Latina si Africa", a spus presedintele Basescu.

Basescu: Realizarea Nabucco si materializarea AGRI, obiective de prima insemnatate pentru Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice, ca una dintre prioritatile Romaniei este securitatea energetica, afirmand ca Nabucco si AGRI raman obiective de prima insemnatate pentru tara noastra.

"Un obiectiv prioritar ramane securitatea energetica, element determinant al securitatii nationale si al stabilitatii europene si regionale. In acest sens, trebuie pus accentul din ce in ce mai mult pe energii regenerabile, fara a neglija proiectele de referinta din domeniul energiei, lansate anterior. Realizarea gazoductului Nabucco si materializarea proiectului interconectorului de gaz Azerbaidjan-Georgia-Romania-Ungaria, precum si finalizarea sistemului de interconectari de gaz cu statele vecine, raman obiective de prima insemnatate pentru Romania. Nu trebuie sa asteptam inca o criza pentru a ne aduce aminte de importanta acestor proiecte", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca interconectarea retelelor energetice in interiorul Uniunii Europene, ca si cu cele de la frontierele sale, constituie, de asemenea, o prioritate.

"In acest sens, am incurajat si incurajam demersurile privind conectarea pietelor de energie electrica din Republica Moldova si Ucraina la reteaua europeana a operatorilor de transport al electricitatii", a adaugat seful statului.

Sinteza declaratiilor:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu:

- Traian Basescu a inceput prin a multumi pentru urarile facute de seful tuturor misiunilor diplomatice;

- Seful statului a vorbit despre tragediile naturale care s-au intamplat in 2011 - cutremurul din Japonia - si despre criza economica si cea a datoriilor din Europa. A spus ca statele trebuie sa fie unite intre ele;

- Presedintele Traian Basescu a vorbit in continuare despre eforturile Romaniei de la iesi din criza economica si despre masurile de austeritate luate;

- In primele noua luni ale lui 2011 PIB s-a majorat datorita investitiilor si exporturilor;

- Romania a fost in 2010 primul stat in topul tarilor care au facut investitii cu bani din PIB;

- Traian Basescu a vorbit si despre reformele din justitie, din sectorul bugetar sau din cel sanitar. Va fi introdus in iunie Noul Cod Civil si va fi formulata o noua lege a sanatatii;

- Avem in vedere o reorganizare administrativa a tarii, daca mediul politic o va permite, a mai spus seful statului;

- Presedintele Traian Basescu este increzator ca economia Romaniei va creste in viitor, datorita masurilor luate pana acum;

- Romania sustine Statele Unite ale Europei;

- Seful statului a declarat ca se mentine obiectivul de adoptare a monedei euro in 2015;

- Toate conditiile de aderare la spatiul Schengen au fost indeplinite, a spus presedintele;

- Presedintele Traian Basescu a spus ca nu intelege masurile a noua state europene care au in vigoare restrictii pe piata muncii pentru romani;

- Traian Basescu saluta decizia UE privind zona de liber schimb cu Republica Moldova si sustine eforturile acesteia de integrare;

- Primavara araba este fara indoiala cel mai important eveniment din 2011 si ne-a facut sa retraim evenimentele din Romania, a spus presedintele. Romania va sprijini eforturile de democratizare a statelor din Orientul Mijlociu si Africa;

Excelenta Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano - reprezentantul Vaticanului si seful tuturor diplomatilor prezenti la Bucuresti:

- "Va multumim pentru cooperarea pe care au demonstrat-o institutiile acestui nobil stat", a spus excelenta Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano;

- Romanii au demonstrat si in strecut ca au calitatile necesare sa treaca peste momentele grele si sa ii ajute, in acelasi timp, si pe vecinii sai - acesta este substanta poporului roman;

- Membrii misiunilor diplomatice doresc ca, pe viitor, Romania sa isi gasesaca identitatea si sa fie uniti.

In cursul dupa-amiezii de joi, presedintele Basescu urmeaza sa-i primeasca pe ambasadorii Frantei, Henri Paul, si Irlandei, John Morahan, in vizite de ramas-bun, precum si pe noii ambasadori din Australia, Maroc, Peru, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

Presedintele Traian Basescu se intalneste anual cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania. In 2011, seful statului s-a intalnit, in 20 ianuarie, la Palatul Cotroceni, cu sefii misiunilor diplomatice.

Seful statului sustine anual un discurs in care defineste liniile de politica extrena ale Romaniei.

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
Prima reactie a presedintelui Traian Basescu in legatura cu protestele din ultimele zile
Prima reactie a presedintelui Traian Basescu in legatura cu protestele din ultimele zile

Presedintele Basescu s-a intalnit luni cu unii candidati la un post de consilier de stat la Presedintie. Unii dintre acestia spun ca seful statului le-a vorbit si despre protestele de strada din ultimele zile.

Basescu poate fi oricand citat in instanta. Nu ca presedinte, ci in calitatea de expert judiciar
Basescu poate fi oricand citat in instanta. Nu ca presedinte, ci in calitatea de expert judiciar

Daca aveti de impartit un yacht sau nu sunteti multumiti de felul in care functioneaza ambarcatiunea dumneavoastra, ii puteti cere parerea expertului judiciar Traian Basescu.

Raed Arafat si Traian Basescu s-au aprins de la ambulante.
Raed Arafat si Traian Basescu s-au aprins de la ambulante. "Sa nu creeze o psihoza publica"

In cativa ani, doar ambulantele private vor raspunde la apelurile de urgenta, dupa ce vor primi finantare de la bugetul de stat, iar Ambulanta si SMURD ar putea sa dispara.

Recomandări
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est

Vântul a măturat cu o forță incredibilă vestul și centrul țării. 8 acoperișuri au fost luate pe sus în Caraș-Severin. Un tânăr din Timișoara a fost lovit de un panou publicitar desprins de o rafală.

Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”
Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”

Sibiu și Craiova sunt orașele care ar avea cele mai accesibile cartiere, arată un clasamant bazat pe votul locuitorilor. La polul opus, se află cartiere din Capitală, dar și din Cluj, unde oamenilor li se pare că viața lor este mai scumpă.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Oamenii pot vota până la 23:59 în toate cele trei zile
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Oamenii pot vota până la 23:59 în toate cele trei zile

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.