Prima reactie a presedintelui Traian Basescu in legatura cu protestele din ultimele zile

16-01-2012 16:37

Traian Basescu

Presedintele Basescu s-a intalnit luni cu unii candidati la un post de consilier de stat la Presedintie. Unii dintre acestia spun ca seful statului le-a vorbit si despre protestele de strada din ultimele zile.

Potrivit acestora, Traian Basescu spune ca recentele proteste sunt rezultatul masurilor de austeritate luate de autoritati, scrie Mediafax.

Jurnalistii nu avut acces la intalnirea cu candidatii, iar, dupa intalnire, cu cateva exceptii, concurentii au evitat sa ofere detalii cu privire la subiectele abordate.

"A recunoscut ca este o miscare sociala datorata masurilor de austeritate impuse, ca o reflexie a masurilor de austeritate prelungita. Domnul presedinte a sustinut ca aceste masuri au fost necesare. Fata de alte partide, care umblau la bani publici pentru a preveni prostestele, alocau sume din ce in ce mai mari, dansul a zis ca, pentru a avea un control asupra costurilor si bugetului, doreste sa indrepte tara pe o situatie buna si nu sa se inrautateasca situatia, prin alocarea de sume nejustificate", a spus unul dintre candidatii la postul de consilier de stat la Presedintie.

El a precizat ca seful statului nu le-a vorbit despre viziunea lui despre solutia de incetare a protestelor, sustinand ca subiectul a fost abordat in momentul in care le vorbea despre realizarile sale si despre masurile de austeritate.

"Nu a fost un interviu. Sa spunem ca a fost o prelegere. Ne-a vorbit despre viziunea lui referitor la cum vede Romania în urmatorii doi ani. A fost chiar OK. A vorbit un pic si despre proteste. Sigur ca da. Nu a vorbit despre opinia personala a dumnealui. S-a referit mai mult la lucrurile care au fost facute si ce urmeaza sa fie facute. De proteste, exact, nu avea rost sa se aminteasca acum, doar s-a punctat", a spus o alta candidata, absolventa de Sociologie si Jurnalism.

Aproximativ 290 de persoane si-au exprimat interesul de a face parte din staff-ul presedintelui Romaniei, marea majoritate fiind tineri cu studii in strainatate, a declarat, vineri, Valeriu Turcan, purtator de cuvant al presedintelui.


 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26