Dăncilă, la Bruxelles: Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat


Ultimul update: Joi 24 Ianuarie 2019 14:00
Data publicarii: Joi 24 Ianuarie 2019 11:27
Categorie: Stiri Politice

România a preluat Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene având o convingere fermă proeuropeană, a declarat premierul Viorica Dăncilă, joi, în sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European de la Bruxelles.

"Am pornit pe acest drum conduşi de o convingere fermă proeuropeană, care ne ghidează în avansarea agendei europene. De altfel, cetăţenii români se numără printre cetăţenii cu cea mai mare încredere în instituţiile europene şi chiar şi astăzi aspiraţiile şi sprijinul lor pentru UE au rămas solide şi pozitive, fapt confirmat de sondajele de opinie", a afirmat prim-ministrul, relatează Agerpres

Ea a subliniat rolul Comitetului Economic şi Social European de a acţiona ca intermediar între factorii de decizie şi cetăţeni. "Îmi doresc să dezvoltăm o cooperare strânsă, pentru a ne asigura că soluţiile şi deciziile ce vor fi luate pe durata Preşedinţiei române la Consiliul UE sunt cât mai aproape de cetăţeni şi realităţile societăţilor noastre", a adăugat Dăncilă. Premierul român a evidenţiat că următoarele şase luni reprezintă o perioadă determinantă, în care trebuie demonstrat că măsurile luate la nivel european aduc beneficii concrete pentru cetăţeni. "Este nevoie să ascultăm vocea cetăţenilor cu privire la direcţia pe care UE va trebui să o urmeze", a mai spus Dăncilă.

Dăncilă a declarat că în România statul de drept este respectat, adăugând că este "mâhnită" să constate că "încă există dezinformare". "Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie", a susţinut ea.

"Într-adevăr, Europa este divizată, într-adevăr avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europă unită şi în care toţi să fie, toate statele membre să fie tratate în mod egal. Iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la probleme, la provocările existente, de modul în care vom da răspunsul aşteptat de cetăţeni. Dacă vom continua divizând şi mai mult Europa atunci nu ne putem mira că următoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetăţenii europeni", a spus Viorica Dăncilă, răspunzând unor întrebări adresate la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European, relatează news.ro.

Ea a mai spus că vrea să facă unele precizări, pentru că s-au făcut referiri la statul de drept, la justiţie şi la drepturile omului.

"Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat. Vreau să vă asigur că drepturile omului în România trebuie respectate şi în acelaşi timp sunt mâhnită să constat că încă există dezinformare. Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie. Deci cred că puteţi adresa aceste întrebări şi am să vă dau răspunsurile corecte. Una din problemele pe care nu le-aţi ridicat, dar pe care trebuie să le avem în vedere este cel referitor la dezinformare şi la ştirile false, pentru că acestea pot de multe ori să inducă percepţii greşite despre un anumit stat sau un anumit guvern, aşa cum este acum referitor la Guvernul României", a afirmat Dăncilă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO