Dăncilă, despre Tăriceanu: ”Mă uimește, acum ține cu președintele și atacă Guvernul”


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2019 17:22
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2019 17:12
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dancila

Președintele PSD Viorica Dăncilă a ripostat miercuri la atacurile lui Călin Popescu Tăriceanu, avertizând-ul că nu poate să dea afară din ALDE pe toți membrii și că sunt mai mulți colegi de-ai lui Tăriceanu care vor să continue guvernarea.

Replica lui Dăncilă vine la scurt timp după ce Tăriceanu a anunțat că va sesiza Curtea Constituţională pentru modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, după ce a fost susținut de PSD.

De asemenea, Dăncilă l-a avertizat pe Tăriceanu că, dacă îi va exclude din ALDE pe cei 3 deputați pe care i-a propus pentru funcii de miniștri, atunci ALDE va rămâne fără grup parlamentar și în Camera Deputaților, așa cum s-a întâmplat deja în Senat.

Este opinia dumnealui, nu are decât să facă aceste lucruri. Eu cred că mai bine ar avea o discuție cu membrii din ALDE și ar lua cele mai bune hotărâri. Pe aceste reclamații împotriva propriilor colegi, cum este această atitutinde în care îți excluzi de fiecare dată colegii, nu cred că este o atitudine constructivă. Mai mult, vedem că prin deciziile luate de domnul Tăriceanu nu mai există grup ALDE în Senat. Dacă va lua această decizie și cu cei 3 deputați pe care i-am nominalizat pentru a ocupa cele 3 portofolii pierde grupul ALDE și în Camera Deputaților, n-o să mai aibă numprul necesar.

Deci eu cred că trebuie să revenim la ceea ce am specificat, trebuie ca interesul să nu fie numai unul personal sau unul electoral. Și cred că trebuie să fie o altă viziune. Mă uimește domnul Tăriceanu, care acum ține cu domnul președinte și vrea să atace Guvernul. Deci după propriul interes ții cu unii sau cu alții. Eu cred că domnul Tăriceanu trebuie să discute cu membrii de partid, pentru că nu numai cei 3 deputați pe care i-am nominaizat sunt de părere că trebuie să continuăm coaliția de guvernare.Am văzut în spațiul public mai mulți reprezentanți ALDE. Până la urmă nu poți să excluzi toată orgaizația!” - a spus Dăncilă într-o discuție informală cu jurnaliștii la Palatul Victoria.

Tăriceanu: Dacă Viorica Dăncilă vrea dialog, trebuie să renunţe la susţinerea lui Meleşcanu ca preşedinte al Senatului

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că în cazul în care prim-ministrul Viorica Dăncilă doreşte dialog cu ALDE, trebuie să renunţe la "acte ostile", precum susţinerea lui Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului sau la eventuale negocieri cu membrii ALDE pentru a-i numi în Guvern.

"Dacă doamna Dăncilă vrea dialog, atunci vă spun cum se poate: punem limbile pendulului la 12.00. Ne întoarcem în situaţia anterioară, deci cum am fost la începutul sesiunii parlamentare, renunţă frumuşel la domnul Meleşcanu ca preşedinte al Senatului, renunţă la propunerile pe care le face unora, probabil, de a intra în Guvern din partea ALDE şi aşa mai departe. Şi atunci, sigur că putem să dialogăm. Dar nu să dialogăm în condiţiile în care aceste acte ostile se înteţesc", a arătat Tăriceanu într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a menţionat că în momentul în care a anunţat-o pe Viorica Dăncilă de intenţia ALDE de a ieşi de la guvernare, cele două părţi au convenit să menţină dialogul şi să se susţină la nivel parlamentar pe diverse proiecte.

"Aici nu se poate pune problema de trădare - netrădare. Că nu trădăm pe nimeni. Ce, suntem însuraţi ca să ne trădăm? Este o coaliţie politică, care s-a stabilit că funcţionează în anumiţi termeni. Când constatăm că nu ne mai înţelegem, ne despărţim civilizat şi ne vedem de drum în continuare. Ideea dialogului i-am subliniat-o doamnei Dăncilă când ne-am despărţit. I-am spus: 'Doamna Dăncilă, s-ar putea să luăm decizia să mergem fiecare pe drumul nostru, dar putem să dialogăm în continuare. S-ar putea ca dvs. să aveţi nevoie de ALDE în Parlament, s-ar putea ca noi să avem nevoie de PSD, pentru că avem şi noi proiecte pentru care avem nevoie de un număr de voturi. Rămânem deschişi'. 'Da, sigur că da, putem să dialogăm în continuare'. Ceea ce a urmat aţi observat: un război pe faţă împotriva ALDE prin încercarea de restructurare, de a lua oameni, de a-i pune preşedinţi de Senat, miniştri şi aşa mai departe", a spus el.

Tăriceanu a apreciat că prim-ministrul Viorica Dăncilă face "o gafă politică de proporţii" şi a exclus posibilitatea ca parlamentarii ALDE să susţină Guvernul în Parlament.

"Cum îşi imaginează că după toate aceste acţiuni agresive, ostile la adresa ALDE se mai poate gândi să obţină voturile noastre? Trebuia să se gândească înainte. (...) Chiar dacă o să ia doi-trei oameni de la ALDE să îi pună miniştri, tot nu are voturi suficiente pentru a veni să ceară votul de încredere în Parlament", a apreciat el.

 

 

Sursa: Pro TV

Dăncilă îi propune lui Iohannis 3 miniștri de la ALDE, ca să nu mai ceară un vot în Parlament
Dăncilă îi propune lui Iohannis 3 miniștri de la ALDE, ca să nu mai ceară un vot în Parlament
Surse: Ce plan are premierul Dăncilă ca să scape de votul de încredere din Parlament
Surse: Ce plan are premierul Dăncilă ca să scape de votul de încredere din Parlament
Fifor, despre votul de încredere pentru Guvern: Venim cu o variantă până convingem
Fifor, despre votul de încredere pentru Guvern: Venim cu o variantă până convingem
Surse: Ce plan are premierul Dăncilă ca să scape de votul de încredere din Parlament
Surse: Ce plan are premierul Dăncilă ca să scape de votul de încredere din Parlament
Fifor, despre votul de încredere pentru Guvern: Venim cu o variantă până convingem
Fifor, despre votul de încredere pentru Guvern: Venim cu o variantă până convingem
Ponta promite că Pro România nu va vota în Parlament un nou Guvern Dăncilă
Ponta promite că Pro România nu va vota în Parlament un nou Guvern Dăncilă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Replici acide la sediul BEC. Iohannis și Barna și-au depus candidaturile pentru Cotroceni
Dăncilă, două gafe în aceeași conferință. Ce a declarat despre Kovesi
Lider ALDE, despre alianța cu Pro România: „Erau şi discuţii, dacă vreţi, dau din casă”
Dăncilă: „Las portofoliul de comisar. Sunt convinsă că-l voi câştiga pe cel de preşedinte”
Dacian Cioloș: „Dăncilă nu mai conduce un Guvern legitim”
Iohannis, după depunerea candidaturii la BEC: "Am fost un fel de pompier atomic care a prevenit prăbușirea"
Dan Barna, usr, plus, dacian ciolos,
Dan Barna și-a depus candidatura la BEC. ”Iohannis, un pompier pentru momentele în care casa a luat foc”
Rovana Plumb, audiată pe 2 octombrie de comisiile PE. Explicaţii privind declaraţia de avere
Dăncilă, despre Kovesi: "Felicit orice om care obţine un rezultat"
Dăncilă şi Paleologu, primii la depunerea candidaturii la prezidenţiale. Câte semnături au
Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu. "O să distrugă Justiţia europeană"
Mihai Şora, după victoria lui Kovesi: „Să înceapă Festivalul Disperat al Inculpaţilor!”