Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA. L-a invitat în România


Ultimul update: Joi 28 Februarie 2019 21:58
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019 21:09
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă și pentru evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, informează Guvernul.

”Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră”, transmite Guvernul. 

La rândul său, se mai arată în comunicat, vicepreședintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relației cu SUA, remarcând contribuțiile semnificative ale țării noastre în plan bilateral și multilateral. Totodată, înaltul oficial american a evidențiat importanța acordată de Administrația SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Sursa: Pro TV

Șeful DNA îi cere Vioricăi Dăncilă să abroge OUG 7. Secțiile vor rămâne fără conducere
VIDEO PROTVPLUS.RO