Dacian Ciolos nu vrea se se inscrie, deocamdata, in niciun partid. Liberalii dau vina pe el pentru esecul de la locale

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Dacian Ciolos nu se va inscrie in niciun partid pana la sfarstiul mandatului. Cel putin asta a declarat premierul in fata propunerii liberalilor de a intra in PNL.

Multi din conducerea PNL au pus esecul de la alegerile locale din 5 iunie si pe seama guvernului Ciolos. Cabinetul de tehnocrati a fost acuzat ca nu i-a schimbat din functie pe oamenii propusi de PSD in institutiile din tara.

"I-am spus foarte clar domnului Ciolos ca in aceasta campanie electorala prefectii PSD-isti au fost comandati de osti pentru armatele PSD-iste, unii dintre ei vedeti deja presedinti, cu o zi inainte si-au dat demisia, ii vedeti deja presedinti de consilii judetene..intamplator", a declarat Blaga.

"Am discutat foarte deschis, foarte onest despre PSD-izarea administratiei sau, mai exact, ca in continuare sunt in toate deconcentratele oameni de la PSD si ca 90% din administratie se face cu oameni de la PSD care au exercitat presiuni foarte mari in timpul campaniei electorale." - sustine si Gorghiu.

Prim-ministrul Dacian Ciolos le-a explicat insa liberalilor ca nu a vrut sa intre in competitia dintre partide: "Nu puteam, in cateva luni, sa schimbam pe toata lumea... problema nu e sa dai afara niste oameni, ci sa numesti in locul lor oameni care sa fie apolitici si profesionisti."

Explicatia premierului nu i-a multumit totusi pe liberali.

Printre critici, lui Dacian Ciolos i s-a facut propupenrea de a se inscrie in PNL. De altfel, nu sunt putini cei care il vad viitorul lider al formatiunii.

"Am dat un cuvant si imi tin cuvantul respectiv. Pana la sfarsitul mandatului acestui guvern am spus ca nu o sa ma inscriu intr-un partid politic, ca nu o sa imi fac un partid politic si ca nu o sa candidez la alegerile parlamentare. Sunt doar un om si nu altceva. Nu am proiecte ascunse, nu am agende ascunse."

Refuzati categoric de Dacian Ciolos, liberalii au decis sa sustina in continuare cabinetul de tehnocrati, cu conditia ca acesta sa fie independent de jocurile politice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO