Guvernul Ponta a depus juramantul. Basescu: "Va apropiati de 322 de voturi, cifra cu noroc"

07-05-2012 18:19

Presedintele Traian Basescu le-a spus, luni seara, membrilor noului Guvern ca se asteapta sa fie continuat ceea ce s-a facut bun in reformarea statului si sa nu inceapa un proces de restauratie.

Iata declaratiile facute de Traian Basescu:

► Incep prin a va felicita pentru votul de astazi, unul impresionant: 284 - va apropiati de 322, o cifra care v-a adus noroc data trecuta, sper sa...

► M-as astepta in primul rand la o continuare a ceea ce s-a facut bun, in mod deosebit in reforma statului si poate ca leagea sanatatii si cea a reorganizarii administrative pot fi promovate pana in noiembrie.

► M-as astepta sa nu nu inceapa un proces de restauratie.

► Poate ca ne facem alte prioritati din cele ce trebuiesc facute.

► M-as astepta la o consilidare a ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Si anume o izolare a unor institutii ale statului de partide: Parchetul General, Serviciile de Informatii, DNA, etc.

► Am convingerea ca partidele care formeaza actuala coalitie majoritara sunt destul de mature pentru ca echilibrele castigate in ultimii ani, cu greu, sa fie mentinute.

Va spun la ce m-as astepta de la un guvern, fie el si un guvern de opozitie fata de mine

VEZI cum a reactionat Traian Basescu atunci cand ministrul Andrei Marga i-a intins mana. VIDEO

________________________________________

Anterior, premierul Victor Ponta, investit luni de Parlament, a declarat, dupa anuntarea rezultatelor votului, ca spera ca in aceasta seara sa mearga la Cotroceni impreuna cu membrii Cabinetului sau pentru a depune juramantul, precizand ca deocamdata nu a primit invitatia in acest sens.

"Multumesc celor care au sustinul Guvrnul USL, celor 284 de parlamentari. Este o majoritate extrem de incurajatoare, asta imi da curajul sa incepem sa punem in practica ceea ce am anuntat in programul de guvernare", a spus Ponta.

El a spus ca de marti, de la ora 8.30, toti ministrii vor fi la ministere, "fara festivitati, fara cine stie ce protocoale".

"Trebuie sa ne apucam de treaba de maine dimineata", a spus Ponta.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO