Cum au ajuns doua surori, sotii de edili cercetati penal, sa ia locul partenerilor la primarie

03-06-2013 20:13

O situatie inedita a aparut in mai multe comune din tara. Sotiile fostilor primari ajunsi in arest sau cercetati in dosare penale, le-au luat locul barbatilor in fruntea localitatilor.

Demne de intrat in Cartea Recordurilor sunt, de departe, doua surori, nevestele unor alesi de pe Clisura Dunarii. Pentru ca ei si-au ratat cariera de cand i-a luat la ochi DNA-ul, s-au sacrificat ele si s-au aruncat in politica.

Doamna Olgita a luat politica in serios si conduce Primaria Socol de aproape un an, dupa ce sotul ei a fost retinut de DNA, intr-un dosar cu fonduri pentru agricultura. Din aceasta cauza, el n-a mai putut sa isi depuna candidatura pentru un nou mandat.

Ca afacerile primariei sa ramana in familie, femeia s-a aruncat in lupta si in ciuda problemelor de imagine ale partenerului ei de viata, a castigat. Si-a invins contracandidatul la o diferenta de 37 de voturi.

Olgita Ghita, primarita Socol: "La insistentele lui, mi-am depus candidatura. Sotul meu este si acum acasa, momentan se ocupa de ferma noastra. Cred ca pe sotul nu o sa-l mai las eu sa candideze".

La doar cativa kilometri este comuna Pojejena. Nici aici nu a trecut mult de la alegerile pentru primarie castigate tot de o doamna care, culmea, este chiar sora primaritei din Socol. Si ea a nimerit in politica tot dupa ce sotul ei, fostul primar, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru contrabanda.

Chiar daca pare greu de crezut, pe oamenii din cele doua comune nu i-au deranjat afacerile penale ale fostilor primari si le-au ales in locul lor pe sotiile acestora.

Primarita Mira Radovancovici, sora doamnei Olgita, are mai multe afaceri in zona, in special in turism.

Olgita Ghita, primarita Socol: "Ma bucur pentru ea, am sustinut-o. Are afaceri, multe proiecte proprii. I-am sugerat ca trebuie sa continue si ea ce a inceput sotul ei, fost primar de trei mandate".

Situatia nu este unica in tara. Intr-o comuna din Botosani, o femeie a preluat mandatul sotului ei, care acum este parlamentar. Si respectivul a fost condamnat cu suspendare, intr-un dosar de abuz in serviciu.


VIDEO PROTVPLUS.RO