CTP: Romanii care au votat pentru demitere se simt furati. Sunt posibile proteste. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Cristian Tudor Popescu, invitatul lui Cristian Leonte in platoul Editiei Speciale a Stirilor ProTv, crede ca inceperea unor proteste reprezinta un scenariu posibil in acest moment.

Cristian Leonte: Este posibil sa izbucneasca proteste?

Cristian Tudor Popescu: E posibil, dar indiferent de faptul ca va fi manifestata in strada sau in tacere, frustrarea exista si e foarte mare. Acesti 7,4 milioane de oameni se simt, cei mai multi dintre ei, se simt furati, inselati. Ei stiu ca au votat, stiu si cati sunt si iata ca votul lor nu conteaza. Practic, asa cum scriam inainte de referendum, votul lor va fi transformat in hartie igienica. Ceea ce s-a si intamplat. Asta nu e in niciun caz o premisa pentru liniste in lunile care urmeaza. Aceasta frustrare de inteles a populatiei va fi folosita, nu are cum sa nu faca asta, de Guvernul Ponta. Are doua posibilitati acest Guvern: sau se concentreaza asupra unor masuri economice, populare, cum a inceput, cele privind CAS-ul, cele privind TVA-ul si asa mai departe, sau incearca sa exploateze aceasta frustrare a populatiei prin intoarcerea la Cotroceni a unui Traian Basescu, un Basescu care are acum, pe langa pacatele pe care le stiam inainte de referendum, are si aceasta inselatorie, pe care a practicat-o, faptul ca s-a definit pe sine ca un presedinte las si asta a si fost. Eu de altfel il voi numi de acum in toate comentariile mele, odata cu intoarcerea la Palatul Cotroceni, il voi numi pe domnul Traian Basescu nu altfel decat presedintele mesei verzi, singurul apelativ pe care il voi mai folosi pentru domnia sa. Pentru ca dansul s-a definit in acest fel, a spus ca nu doreste sa fie presedinte la masa verde sub nicio forma si iata ca este, in acest moment, presedinte la masa verde. Deci, din punct de vedere moral, situatia este si mai rea, si mai degradata, in Romania de dupa referendum, dar marcar formal ea trebuie stabilizata prin intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni fara alte tertipuri si incercari de blocaj.

Cristian Leonte: Cine a castigat in acest razboi?

Cristian Tudor Popescu: Nu a castigat nimeni, dupa parerea mea. A fost unul dintre cele mai proaste, mai rele, momente din istoria postdecembrista a Romaniei. A fost un prilej cu care am aflat cum arata de fapt fortele politice, cum arata institutiile din Romania, cum arata oamenii aflati la varf, am aflat niste lucruri negative - acestea sunt singurele nostre castiguri din tot acest balci murdar si chinuitor al referendumului si a ceea ce a urmat. Votul! Votul a fost vot, dar ce a fost inainte si ceea ce a fost dupa, am aflat cum se comporta domnul Crin Antonescu in Palatul Cotroceni, am vazut o schimbare majora, o accentuare a unor lucruri cat se poate de nocive in comportamentul domniei sale, pe care sederea la Cotroceni le-a accentuat, am vazut un Traian Basescu care, departe de a fi un om curajos, este un om las, cum a demonstrat in fata intregii natiuni, lipsit de cuvant, lipsit de onoare, un om care se intoarce acum cu aceasta noua imagine in plus fata de ceea ce stiam in legatura cu dansul din punct devedere uman, lipita pe sine, am vazut o Curte Constitutionala care nu e decat o adunatura de Mos Craciuni demoni, dupa modul in care s-a comportat pasand decizia de colo-colo, amanand, revenind, instituind ceea ce s-ar putea numi democratia eratica in Romania - daca s-a ajuns sa se decida prin erate, asta inseamna eratic, o democratie ratacita, o democratie alaturea cu drumul, pe care a instituit-o Curtea Constitutionala; avem, in fine, un premier, care nu a demonstrat decat ca este un arivist influentat de greii din PSD, capabil sa trimita tot felul de eronati in Guvern si incapabil sa se limiteze la activitatea guvernamentala in sprijinul populatiei si nu la tot felul de combinatii politicianiste.

Citește și
victor ponta
Ponta: Daca CC invalideaza referendumul, constitutional este ca Basescu sa revina la Cotroceni
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Citeste si: 

CTP: CCR este o adunatura de Mos Craciuni demoni. A instaurat o democratie eratica. VIDEO

CTP: Acest balci murdar a fost unul dintre cele mai proaste momente din istoria postdecembrista

CTP: Traian Basescu este presedintele mesei verzi. Este las, lipsit de cuvant si de onoare. VIDEO

CTP: Hotararea CC era previzibila. Dupa litera legii, referendumul trebuia invalidat

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
CULISELE SEDINTEI CCR: Cum a schimbat Aspazia Cojocaru
CULISELE SEDINTEI CCR: Cum a schimbat Aspazia Cojocaru "tabara" si a votat pentru Traian Basescu

Traian Basescu se poate intoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luata de cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale, care au invalidat referendumul de demitere a presedintelui organizat in 29 iulie.

Ponta: Daca CC invalideaza referendumul, constitutional este ca Basescu sa revina la Cotroceni
Ponta: Daca CC invalideaza referendumul, constitutional este ca Basescu sa revina la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, in cazul in care CC invalideaza referendumul, singura solutie constitutionala este intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, "la masa bucatelor".

Ponta: Imi doresc foarte mult luarea unei decizii de catre CC marti, oricare ar fi aceasta
Ponta: Imi doresc foarte mult luarea unei decizii de catre CC marti, oricare ar fi aceasta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca isi doreste foarte mult ca, marti, Curtea Constitutionala sa ia o decizie "alba, neagra, validare, invalidare", dar sa o ia neaparat.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.