Antonescu: "Nu ma retrag din politica, pentru ca Traian Basescu a fost demis in realitate". VIDEO


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 11:24
Data publicarii: Marti 21 August 2012 13:43
Categorie: Stiri Politice

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a sustinut o conferinta de presa la sediul PNL in care a anuntat ca va respecta decizia CCR de invalidare a referendumului. De asemenea, el a precizat ca nu se va retrage din politica.

Curtea Constitutionala a decis marti sa invalideze referendumul organizat in 29 iulie pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. In aceste conditii, Traian Basescu urmeaza sa se intoarca la Palatul Cotroceni in calitate de presedinte al Romaniei.

Sinteza declaratiilor presedintelui interimar Crin Antonescu:

- "Primul lucru care trebuie spus este ca atat eu, ca presedinte interimar al Romaniei, cat si PNL vom respecta decizia Curtii Constitutionale si, ca atare, cursul procedural va fi parcurs si nimeni nu pune la indoiala respectarea deciziei Curtii Constitutionale".

- "Chiar daca respectam decizia Curtii Constitutionale si chiar daca in baza acestei hotarari Traian Basescu va redeveni din punct de vedere legal presedintele Romaniei, pentru noi Traian Basescu nu mai este presedinte al Romaniei sau e un presedinte ilegitim, pe care, din punct de vedere nu il recunoastem"."

- "Nu respingem din punct de vedere legal decizia Curtii".

- "Nu putem sa punem problema coabitarii pentru ca nu e vorba de coabitare cu Traian Basescu, ci a acestor 7,5 milioane de romani si acesti oameni nu mai vor sa coaboreze cu Traian Basescu. Traian Basescu poate sa coabiteze cu Parchetul, cu CC, cu serviciile de informatii, cu instante internationale."

- "Obligatia noastra politica nu este fata de CCR, nu este pentru Traian Basescu si prietenii sai, ci este pentru aceste 7 milioane si jumatate de oameni."

- "Nu ma retrag din politica, pentru ca Traian Basescu a fost demis in realitate de majoritatea cetatenilor romani. Eu mi-am luat angajamentul in fata expresiei vointei poporului."

- "Da, am spus ca daca Traian Basescu nu va fi demis, ma joi retrage din politica. Nu ma retrag din politica, pentru ca Basescu a fost demis in realitate pe fond"

- "Eu imi voi relua activitatea politica in calitate de presedinte al PNL si copresedinte al USL"

- "Si pentru ca noi credem ca vointa acestor oameni trebuie respectata. Partidul National Liberal ramane in serviciul celor 7 milioane si jumatate de oameni. Apelul meu si al nostru la acesti cetateni este sa creada in continuare in democratie. In acelasi timp, mesajul nostru este urmatorul: dragi romani, manifestati-va si aparati-va puterea de cetateni. Nu putem fi calcati in continuare in picioare. Suntem solidari cu premierul Victor Ponta."

- "Toti trebuie sa ne unim eforturile pentru inlaturarea regimului Traian Basescu."

- "Am facut ceea ce trebuia facut. Ati facut lucrul corect in democratie. Nu renuntati la convingerea ca votul vostru conteaza."

- "Traian Basescu nu-si va da demisia, va continua sa minta. Partidul Popular European face deja comentarii cu privire la ce ar trebui sa faca instantele si institutiile din Romania."

- "Mergem inainte, mergem pana la capat, fara sa fim intimidati si timorati."

- "Sub orice forma ne-am manifesta nemultumire nu avem alta cale decat sa respectam regulile."

- "PNL este implicat dupa cum stiti la guvernare. Tot partidul sprijina Guvernul, sprijina evident pe primul ministru, pentru ca prin guvern putem face ceva pentru cetatenii acestei tari, pentru toti, nu doar pentru cei 7 milioane jumate."

- "Cetatenii romani isi aleg formele prin care isi apara drepturile, prin manifestari civile. Singura mea recomandare, ce cred eu daca vreti, este ca trebuie sa fie legale."

- "Nu vad niciun fel de legatura intre declaratia lui Traian Basescu privind demisia in 5 minute si a mea. Daca mi-e teama? Pai, daca mi-ar fi teama, ar trebui sa ma las de politica la finalul fiecarei zile in care vad tone de injurii in toata presa finantata de regimul lui Traian Basescu".

VIDEO PROTVPLUS.RO