Crin Antonescu: Sedinta Parlamentului in care se va vota suspendarea lui Basescu: vineri, ora 17

05-07-2012 14:55

Traian Basescu si Crin Antonescu - COVER

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca sedinta plenului reunit pentru dezbaterea si votul asupra cerererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, "cu tot cu avizul" CC.

Astfel, sedinta Curtii Constitutionale va avea loc vineri la ora 9.00.

"Nu e vorba in vreun fel din partea noastra de a constrange sau de a impune CCR. Asa este prevederea legala ca noi sa cerem un termen. Curtea Constitutionala, care cunoaste Regulamentul, a luat act de acest lucru si in mod absolut normal si-a fixat aceasta sedinta maine la ora 9.00, ceea ce inseamna in timp util. Sunt convins ca toate aceste proceduri vor fi parcurse si de catre noi, dupa cum ati vazut si de catre Curte, in modul cel mai legal si mai constitutional. La orele 17,00 maine (vineri - nr), speram cu avizul Curtii cu tot, sa va putem oferi sedinta cu dezbateri", a aratat presedintele Senatului.

Crin Antonescu a mai spus ca presedintele Traian Basescu va participa la sedinta comuna de vineri, asa cum a anuntat si joi, in plen.

Intrebat daca, in cazul in care va fi suspendat presedintele Basescu, interimatul functiei va fi validat tot de catre Curtea Constitutionala, Antonescu a raspuns: "Da, se respecta toate procedurile constitutionale, fara niciun fel de abateri".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO