Ponta: Guvernul e obligat sa asigure conditii bune de desfasurare a unui eventual referendum

05-07-2012 13:43

Victor Ponta

Guvernul s-ar putea reuni joi in sedinta extraordinara pe tema referendumului de demitere a presedintelui, deoarece este obligat sa asigure conditii bune de desfasurare a unui eventual astfel de referendum.

Anuntul a fost facut de catre premierul Victor Ponta, care a precizat ca va discuta mai intai cu liderii Parlamentului.

"Probabil ca astazi se intruneste Guvernul, nu am luat inca o decizie in acest sens, vreau sa discut cu presedintii celor doua camere ce program are mai departe Parlamentul si ce intentioneaza sa decida. Guvernul nu se implica in niciun fel in decizia Parlamentului, dar in acelasi timp avem obligatia, daca se ajunge la referendum, sa asiguram conditii ca si la alegerile locale, cu o absolut perfecta organizare si impartialitate", a spus Ponta.

El a adaugat ca va analiza si ultimele date ale recensamantului, aratand ca la alegeri inca sunt folosite liste electorale ca in 2002, cu trei milioane de locuitori in plus. "O sa incerc sa rezolv aceasta problema, pentru ca referendumul, daca se va organiza - nu doresc sa anticipez in niciun fel vreo decizie a Parlamentului -, sa se organizeze cat mai repede si absolut corect, pentru ca votul romanilor sa puna punct acestei crize politice intr-un fel sau altul", a adaugat Ponta.

Guvernul intentioneza sa se reuneasca in sedinta joi seara, in jurul orei 18.00, unul dintre subiectele posibile fiind modificarea prin ordonanta de urgenta a legislatiei privind referendumul pentru demiterea din functie a presedintelui, au declarat anterior surse oficiale citate de Mediafax.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO