Ponta cere Parlamentului sa decida cine va merge la Consiliul European din 28 iunie: el sau Basescu

21-05-2012 12:46

Premierul Victor Ponta solicita Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun in care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European la summitul din 28 iunie.

 

Anuntul a fost facut dupa sedinta de luni a liderilor USL.

Inaintea sedintei USL, Victor Ponta a declarat ca, daca seful statului, Traian Basescu, va merge miercuri seara la cina informala de la Bruxelles, unde se discuta probleme care tin de Guvern, atunci va merge pentru a manca si a glumi, intrucat nu are atributii pe probleme de politica economica.

In ceea ce priveste Consiliul European din 28 iunie, Ponta a precizat ca oricine ar merge din partea Romaniei trebuie sa aiba un mandat.

"Ceea ce stabilim pe plan intern stabilim. Nu ne facem de ras la Bruxelles sa mergem mai multi si sa vorbim pe sapte voci. Consiliul European este pe 28 iunie. Pana la Consiliul European - asta o sa discutam si azi - trebuie sa stabilim foarte clar: oricine merge trebuie sa aiba un mandat sa reprezinte Romania. Nu mergi de capul tau nici Basescu, nici Ponta, nici altcineva nu merge sa se reprezinte pe el, merge sa reprezinte un mandat al Romaniei acolo", a spus Ponta.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO