Comisia de Etică a PSD Iași cere excluderea lui Mihai Chirica din formațiune

06-02-2018 22:21

mihai chirica

Comisia de Etică a PSD Iași a propus, marți, Biroului Permanent Județean al filialei ca primarul ieșean Mihai Chirica să fie exclus din partid, pe motiv că a atacat, în mod repetat, conducerea formațiunii.

Reprezentanţi din conducerea PSD Iaşi au confirmat, marţi seară, pentru News.ro, că membrii Comisiei de Etică au decis cu patru voturi din şapte excluderea primarului de Iaşi Miha iChirica din PSD, propunerea fiind înaintată Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei.

Totodată, Comisia de Etică a mai propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat de Iaşi Sorin Iacoban, ambii apropiaţi ai primarului de Iaşi.

Contactat de News.ro, liderul filialei judeţene a PSD Iaşi Maricel Popa a refuzat să comenteze hotărârea Comisiei de Etică, afirmând că BPJ al organizaţiei se va întruni peste câteva zile.

Chirica nu s-a prezentat în faţa comisiei de etică a organizaţiei, unde a fost chemat pentru a da lămuriri privind atacurile sale repetate la adresa PSD.

În ultima săptămână, au fost audiaţi în comisia de etică a organizaţiei mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi, între care liderul filialei municipale Paul Boişteanu, viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu, dar şi fostul deputat Sorin Iacoban, cei trei fiind susţinători ai primarului Mihai Chirica.

Mai mulţi lideri PSD Iaşi îi reproşează lui Chirica faptul că în luna ianuarie, filiala municipală, controlată de primarul de Iaşi, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În ultimul an, Mihai Chirica a avut puncte de vedere critice la adresa conducerii PSD, cerând chiar demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO