Președintele Klaus Iohannis și-a luat concediu. Unde a plecat șeful statului în vacanță

06-02-2018 15:23

Administrația Prezidențială  a anunțat într-un comunicat pentru Știrile ProTV că președintele României, Klaus Iohannis, se află în perioada 3-10 februarie într-o vizită privată, pe care o efectuează în două țări.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost văzuţi zilele acestea în Tenerife. Informaţia a fost postatată pe facebook de o româncă stabilită în insula spaniolă, care susține că șeful statului, este cazat la un hotel de 5 stele.

Administrația prezidențială a confirmat că președintele se află într-o vizită privată în Germania și Spania pentru care își plăteşte singur costurile.

Administrația Prezidențială subliniază faptul că, deși se află legal în concediu de odihnă, președintele României își îndeplinește în continuare atribuțiile de șef al statului.

În conformitate cu dispozițiile constituționale, Președintele României exercită un mandat de reprezentare publică, iar obligațiile și atribuțiile sale nu pot fi delegate altei persoane. Specificul acestui mandat, ce nu permite efectuarea unui concediu de odihnă în sensul Codului muncii, presupune exercitarea de către Președintele României în mod permanent și neîntrerupt a prerogativelor legale.

De la preluarea mandatului și până în prezent, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, și-a îndeplinit în mod permanent și neîntrerupt atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține” - mai precizează Administrația Prezidențială.


VIDEO PROTVPLUS.RO