Coalitia conduce Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.Va lua si Senatul?

02-02-2011 11:30

Parlamentari

Reprezentantii puterii au preluat, in urma votului de marti din plen, majoritatea in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Acum, lupta se da pentru BP al Senatului, unde negocierile au inceput de marti, dar s-au blocat din cauza neintelegerilor.

Reprezentantii puterii (PDL-UDMR-UNPR-minoritati) au preluat, in urma votului de marti din plen, majoritatea in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Astfel, raportul dintre deputatii din arcul guvernamental si cei ai opozitiei este de sapte la sase.

In sesiunea trecuta, lucrarile Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au fost blocate din cauza opozitiei, care detinea majoritatea. Reprezentantii PSD si PNL au lipsit de multe ori de la sedinte, ceea ce avea drept rezultat anularea lor, din cauza lipsei de cvorum.

Acum, lupta se da pentru Biroul Permanent al Senatului.

Negocierile au inceput de marti, dar, dupa patru ore de discutii intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei, sedinta a fost amanata, pentru ca nu se ajunsese la niciun rezultat.

Liderii grupurilor parlamentare din Senat s-au intalnit din nou in aceasta dimineata, pentru a continua aceste negocieri, privind repartizarea functiilor din Biroul Permanent.

Discutiile sunt ingreunate de faptul ca in actuala componenta a Biroului Permanent PSD si PNL detin majoritatea.

 

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO