Cine este Victor Paul Dobre, ministrul Administratiei in Guvernul Ponta

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 06:05
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2012 09:10
Categorie: Stiri Politice
Victor Paul Dobre

Liberalul Victor Paul Dobre, in varsta de 60 de ani, este nominalizat pentru portofoliul Administratiei, dupa ce, in martie 2006, a fost nominalizat ca ministru pentru relatia cu Parlamentul, dar presedintele Basescu a refuzat numirea.

Victor Paul Dobre s-a nascut in 11 februarie 1952, in municipiul Galati. A absolvit Facultatea de Mecanica, Institutul Politehnic Galati (1997). In 1998 a absolvit cursurile Scolii Superioare de Administratie Publica din Roma.

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca inginer la Santierul Naval Galati si la Centrala Industriala Navala Galati (1977-1985), apoi sef al Serviciului Tehnic la Centrala Industriala Navala din Galati (1985-1990) si secretar general la Camera de Comert si Industrie din Galati (1990-1996).

A intrat in politica in anul 1991, inscriindu-se in Partidul National Liberal. A indeplinit o serie de functii in cadrul Organizatiei Municipale PNL Galati, al carei presedinte a fost in perioada 1994-1998.

Incepand din anul 1998 este presedinte al Organizatiei Judetene a PNL Galati, iar din anul 2006 este vicepresedinte PNL la nivel national. In perioada 1996-2000, Victor Paul Dobre a fost prefect al judetului Galati.

In legislatura 2000-2004, a fost deputat ales pe listele PNL. A demisionat din Parlament in 12 iulie 2004, pentru a fi vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati (iulie 2004 - ianuarie 2005). Intre anii 2005 si 2008, Victor Paul Dobre a fost secretar de stat pentru Relatia cu prefecturile la Ministerul Administratiei si Internelor.

In martie 2006, premierul Tariceanu l-a propus pe Victor Paul Dobre pentru functia de ministru pentru relatia cu Parlamentul, post ramas vacant dupa alegerea lui Bogdan Olteanu in functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Atunci, presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu prin care l-a anuntat ca respinge numirea lui Victor Paul Dobre ca ministru pentru relatia cu Parlamentul, solicitandu-i sa desemneze o alta persoana.

Basescu preciza ca motivul respingerii numirii lui Victor Paul Dobre in functia de ministru consta in faptul ca acesta indeplinea o functie extrem de importanta in Ministerul Administratiei si Internelor, fiind responsabil de activitatea prefectilor si de coordonarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Seful statului aprecia ca experienta acumulata de Dobre in anul 2005 ar fi permis o actiune mai eficienta a autoritatilor in anul 2006, daca s-ar fi produs din nou inundatii.

Presedintele ii propunea primului-ministru sa gaseasca o alta solutie pentru ocuparea postului de ministru pentru relatia cu Parlamentul, deoarece numirea unei persoane noi in functia detinute de Victor Paul Dobre in MAI putea crea deficiente in actiune, in cazul unor inundatii. In cele din urma, ministru pentru Relatia cu Parlamentul a fost numit Mihai Voicu.

Victor Paul Dobre este casatorit si are un copil. Conform declaratiei de avere depuse in iunie 2011, Victor Paul Dobre detine, impreuna cu familia sa, doua terenuri intravilane - in Galati, unul cumparat in 1994, de 1080 mp., iar un altul in Bucuresti, cumparat in 2006, de 41 mp. - si doua terenuri agricole - in Tecuci, de 3,88 hectare si in Draganesti, de 4 hectare, mostenite in 2002.

Familia Dobre detine si un apartament in Bucuresti, de 55 mp., cumparat in 2006, o casa de locuit in Galati, de 373 mp., construita in 1998 si un spatiu comercial in Galati, de 79 mp., cumparat in 2004.

Victor Paul Dobre are si doua autoturisme BMW, cumparate in 2007 si, respectiv, 2009, precum si bijuterii, icoane si tablouri, cu o valoare estimata de 6.350 de euro. Victor Paul Dobre are in conturi si depozite bancare peste 205.000 lei si peste 80.000 de euro.

In precedentul an fiscal, Victor Paul Dobre incasase 67.154 lei din indemnizatia de deputat, dar si 21.170 lei indemnizatie de la Camera de Comert galati. Sotia sa incasase 39.109 lei de la Spitalul Judetean Galati si 5.377 lei de la Universitatea Galati.

VEZI AICI LISTA MINISTRILOR din Guvernul Ponta si alfa cine sunt cei 21 de ministri

Victor Paul Dobre Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Cine este Mariana Campeanu, ministrul Muncii in Guvernul Ponta
Cine este Mariana Campeanu, ministrul Muncii in Guvernul Ponta
Cine este Ioan Rus, nominalizat la Interne, portofoliu pe care l-a detinut si in Cabinetul Nastase
Cine este Ioan Rus, nominalizat la Interne, portofoliu pe care l-a detinut si in Cabinetul Nastase
LISTA ministrilor din Guvernul Ponta. Cine sunt oamenii propusi de USL in fruntea tarii
LISTA ministrilor din Guvernul Ponta. Cine sunt oamenii propusi de USL in fruntea tarii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu, mesaj criptic pe Facebook: "Nu se ştie dacă Jon Snow trăieşte sau nu la final"
Liviu Dragnea a promis ajutoare de 20.000 lei pentru familiile din Moldova
Analişti, despre amânările din Justiţie. "CCR şi ICCJ nu îşi asumă responsabilităţile"
Liviu Dragnea a anunțat că se pregătește o lege pentru pedepsirea ”firmelor nemernice”
Dragnea, nervos din cauza situației Ministerului Justiției: ”Iohannis să rămână cu prostiile lui”
Dragnea: O felicit pe Dăncilă pentru cum rezistă la atacuri, să nu aibă probleme cu coloana
Viorica Dăncilă
Dăncilă: Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989
Dragnea, aplaudat cu hohote de râs: ”Sunt puțin mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie”
Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr
Restructurarea Guvernului. ”UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate”
Alianța 2020 USR PLUS acuză Primăria Capitalei că face propagandă PSD pe bani publici
Demisia lui Tudorel Toader a fost acceptată de premier și trimisă la Cotroceni