Ludovic Orban: "Prefer sa dam jos noi Guvernul Ponta, nu DNA". Cand ar putea depune PNL motiune de cenzura

Ludovic Orban

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban spune ca ar prefera ca PNL sa dea jos Guvernul prin motiune de cenzura, "sa n-o faca DNA inainte".

"As prefera sa depunem noi motiunea de cenzura sa dam jos Guvernul Ponta, sa n-o faca DNA inainte, desi tare mi-e teama ca Victor Ponta, daca a scapat pana acum, nu cred ca mai are cale de scapare", a afirmat sambata, la Sinaia, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, la finalul unei intalniri cu femeile din PNL, transmite corespondentul Mediafax.

Orban a avansat ca termen la care Opozitia ar putea depune motiune de cenzura impotriva Guvernului luna mai a acestui an.

Intrebat daca arestarea lui Marian Vanghelie afecteaza sansele PNL de a forma o noua majoritate parlamentara cu ajutorul deputatilor si senatorilor care se adunasera in jurul lui Vanghelie si al lui Mircea Geoana, liderul liberal a spus ca acesti parlamentari ar vota o motiune de cenzura "indiferent daca Vanghelie e in arest preventiv sau daca e in stare de libertate".

"Eu ii cunosc pe parlamentarii care au plecat din PSD sau din UNPR. Ei nu au plecat neaparat ca ii iubeau pe Marian Vanghelie sau pe Mircea Geoana. Ei au plecat pentru ca nu mai sunt de acord ca Victor Ponta sa ramana premier si vor vota impotriva Guvernului Pontala orice motiune de cenzura, indiferent daca Vanghelie e in arest preventiv sau daca e in stare de libertate. De altfel, ati vazut foarte clar ca noi nu am avut niciun fel de angajament politic si niciun fel de protocol politic in negocierile pe care le-am avut. Dimpotriva, am abordat fiecare parlamentar independent pentru a ne asigura de sprijinul in eventualitatea depunerii motiunii de cenzura", a spus Ludovic Orban.

Citește și
Victor Ponta
Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa: "Nu comentez. Am avut o relatie foarte civilizata si foarte normala"
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Referindu-se la Marian Vanghelie, Ludovic Orban a afirmat ca nu l-a surprins actiunea procurorilor DNA in ceea ce-l priveste pe primarul Sectorului 5.

"Este treaba procurorilor sa instrumenteze acest caz si sa faca rechizitoriul. (…) Despre Marian Vanghelie au curs rauri de cerneala privind ilegalitatile de la Primaria sectorului 5 in cei 15 ani de cand este primar PSD, asa ca pentru mine nu este o surpriza aceasta cercetare. Depinde de modul in care procurorii vor reusi sa transforme toate indiciile in probe, daca vor reusi sa convinga instanta sau nu sa il condamne pe Marian Vanghelie", a mai spus Ludovic Orban, sambata, la Sinaia.

Orban: Ponta este beneficiar de pe urma relatiei cu Sova, a castigat miliarde ca partener al acestuia

Prezent, sambata, la Sinaia, in judetul Prahova, unde a participat la Scoala Politica a femeilor liberale, Ludovic Orban a afirmat, intr-o declaratie data jurnalistilor, ca Victor Ponta a fost "un beneficiar" de pe urma relatiei pe care o are cu Dan Sova si ca premierul a castigat miliarde de lei ca partener al lui Sova in perioada cand cabinetul de avocatura al acestuia avea contracte cu complexurile energetice.

"In privinta lui Sova, ce sa faca domnul Ponta cu Sova atata timp cat a fost un beneficiar de pe urma relatiei cu Sova castigand vreo patru miliarde jumate in 2007 si sapte miliarde patru sute de milioane in 2008 in pozitia de senior partner la firma lui Sova exact in perioada in care domnul Sova avea contracte la complexurile energetice", a spus Ludovic Orban.

Intrebat care va fi atitudinea PNL daca se va solicita un aviz din partea procurorilor in ceea ce il priveste pe senatorul Dan Sova, Orban a spus ca PNL va avea "pozitia constanta in favoarea demersurilor care sunt facute de justitie".

"Noi nu impiedicam infaptuirea justitiei. Orice parlamentar, orice ministru care este cercetat penal, noi nu impiedicam in Parlament derularea anchetei penale. Avem convingerea ca instantele de judecata sunt cele care trebuie sa hotarasca cu privire la vinovatia si nevinovatia unui cetatean", a spus Orban.

Liderul liberal a mai spus, referindu-se la ancheta care il vizeaza pe ministrul Darius Valcov, ca premierul ar trebui sa ii ceara acestuia sa demisioneze din Executiv.

"Ponta trebuie sa faca ce a spus. Daca va aduceti aminte, intrebat fiind, a spus: 'daca incepe urmarirea penala impotriva mea imi dau demisa din functie si acest lucru este valabil pentru orice ministru din Guvern'. Asteptam ca Ponta sa-i ceara lui Valcov sa isi dea demisia din functia de ministru, daca este consecvent. Sigur ca nu este consecvent. Ponta este un mincinos care nu se poate vindeca, pentru ca nici nu-si mai da seama cand minte", a afirmat Ludovic Orban.

Vineri, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Marian Vanghelie a plecat acasa, dupa ce ordonanta de retinere a expirat.
Marian Vanghelie a plecat acasa, dupa ce ordonanta de retinere a expirat. "Am un loc in celula pentru Ponta si Oprea"

Primarul sectorului 5 a fost prezentat cu propunere de arestare in fata magistratilor de la Inalta Curte. Cei care ii instrumenteaza dosarul il acuza de cea mai mare mita luata vreodata de un politician de la noi, aproape 100 de milioane de euro.

Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa:
Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa: "Nu comentez. Am avut o relatie foarte civilizata si foarte normala"

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a evitat, vineri, ca comenteze afirmatiile sustinute de Oana Mizil dupa retinerea lui Marian Vanghelie, dintre care unele il vizau, spunand doar ca a avut cu aceasta o relatie foarte civilizata si normala.

Deputat PNL: Ponta va cere parlamentarilor PSD sa voteze impotriva ridicarii imunitatii lui Sova
Deputat PNL: Ponta va cere parlamentarilor PSD sa voteze impotriva ridicarii imunitatii lui Sova

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a precizat, vineri, ca in opinia sa Victor Ponta si PSD vor vota impotriva ridicarii imunitatii lui Dan sova pentru ca ”itele afacerii din dosarul Turceni-Rovinari pot duce chiar la premierul in functie”.

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți
ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți

A fost stare de alertă toată ziua în Timiș, după ce doi polițiști de frontieră au fost răniți în timp ce încercau să captureze o rețea de migranți care voia să iasă ilegal din România.