Motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta depusa de ACL. Iohannis: Documentul a fost semnat de 171 de parlamentari

Dată publicare: 12-09-2014 13:20
Dată actualizare: 22-09-2014 19:15


Klaus Iohannis, Vasile Blaga

ACL depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, acuzand ca, prin promovarea unor acte normative, se urmareste fraudarea alegerilor prezidentiale.

Anuntul a fost facut, vineri, de catre presedintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus ca documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat ca motiunea de cenzura este semnata de 171 de parlamentari.

Conform articolului 113 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO