Portretul lui Sevil Shhaideh, primul ministru care a depus juramantul cu mana pe Coran. Cum arata declaratia ei de avere

21-12-2016 11:36

Propunerea facuta miercuri de Liviu Dragnea si tinuta in mare secret pana in ultimul moment aduce o serie de premiere absolute pentru Romania.

Daca va fi acceptata de presedintele Klaus Iohannis, Sevil Shhaideh va deveni prima femeie premier care conduce guvernul de la Bucuresti, dar in acelasi timp si primul premier roman musulman. O persoana in care seful social-democratilor sustine ca are incredere totala si care ar urma sa execute fara abateri programul de guvernare batut in cuie de Liviu Dragnea.

CITESTE SI: Presa internationala, despre Sevil Shhaideh: Romania ar avea in premiera un prim-ministru femeie si de confesiune musulmana

Portretul lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh, in varsta de 52 de ani, s-a nascut pe 4 decembrie 1964, in judetul Constanta, intr-o familie de tatari. A absolvit Facultatea de Cibernetica din cadrul ASE Bucuresti in 1987. Si-a continuat pregatirea peste ocean, cu mai multe cursuri de perfectionare la Washington in Statele Unite ale Americii, la USAID si a devenit expert in administratie publica, auditor, manager de proiect si manager ONG.

Are un master in Management si a lucrat sub conducerea lui Nicusor Constantinescu ani de zile la consiliul judetean Constanta, mai intai ca manager in sisteme informatice, apoi sefa Directiei de Proiecte.

Din mai 2012 este numita secretar de stat in guvernul Ponta. Este chiar in subordinea lui Liviu Dragnea, in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Din 2015 devine ministru in locul sefului sau Liviu Dragnea care si-a dat demisia. La investirea in functia de ministru, ea a devenit primul demnitar roman care a jurat pe Coran.

Sevil Shhaideh s-a casatorit pentru a doua oara in 2011 cu sirianul Akram Shhaideh, de profesie agronom, iar martori la acel eveniment au fost presedintele Consiliul Judetean Constanta din acea perioada, Nicusor Constantinescu, dar si Liviu Dragnea.

La momentul numirii ei in Ministerul Dezvoltarii, a aparut informatia conform careia Dragnea i-ar fi fost nas, insa liderul PSD a negat, precizand ca in religia musulmana nu exista nasi si ca el a fost doar martor, alaturi de altii, la casatoria ei. Astazi liderul PSD a tinut sa inlature orice urma de indoiala.

Liviu Dragnea: ”Nu am nicio relatie de rudenie cu doamna Sevil”

In cea mai recenta declaratie de avere, din mai anul acesta, cand ocupa functia de consilier la Ministerul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh a scris ca are un apartament in Constanta, cumparat in 1994. De asemenea, mai are trecute trei apartemente din Siria ale sotului ei, Shhaideh Akram.

Sevil Shhaideh are doua conturi in lei - unul de 423 de mii de lei si celalalt de 167 de mii de lei. Ea a acordat in nume personal un imprumut de 20.000 de euro unei persoane fizice si are datorii la banca de 60.000 de lei, scadente in noiembrie anul viitor. Sevil Shhaideh a avut venituri anuale de 30 de mii de lei ca secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, 61.000 de lei ca ministru si 92.000 de lei ca membru in consiliul de administratie al unei banci.

 

CITESTE SI: Liviu Dragnea a anuntat ca "deocamdata" nu poate fi premier. Numele propus "o singura data" de PSD este Sevil Shhaideh

Declaratia de avere 

Conform ultimei sale declaratii de avere, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri patrati, cumparat in 1994, si mai multe conturi deschise in 2007 si 2011, in suma totala de aproximativ 500.000 de lei. In declaratia de avere a acesteia este mentionat si un imprumut de 20.000 de euro acordat de catre sotul sau, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, si ramburat in septembrie 2014.

De asemenea, la sectiunea „datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat in anul 2012 si scadent in 2017. Ea detine in proprietate cu sotul sau trei cladiri in Siria, una in Latakia si doua in Damasc.

LA FINALUL ARTICOLULUI GASITI INTREAGA DECLARATIE DE AVERE!

Liviu Dragnea: O cunosc pe doamna Shhaideh de 15 ani

Liviu Dragnea a declarat in 2015, atunci cand Sevil Shhadeih a fost numita Ministrul Dezvoltarii, ca o cunoaste pe aceasta de 15 ani, dar a precizat ca nu este nasul ei - dupa o serie de informatii aparute in presa - pentru ca in religia musulmana nu exista acest termen, el fiind martor la casatoria acesteia.

"Presa a scris si a vorbit multe in aceste zile si sunt cetateni care lucreaza in presa si doamne si domni care si-au permis sa-si bata joc si de unii membri din familia mea care sunt morti, de asemenea care si-au permis, asa cum fac de obicei, sa minta sau sa dezinformeze. In religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori atunci cand se casatoresc un barbat si o femeie de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si care sunt martori, nu exista termenul de nasi si fini. O cunosc pe doamna Shhaideh de 15 ani, nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala si acolo am fost mai multi si am fost numiti martori", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, la momentul respectiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO