PSD si ALDE anunta astazi propunerea pentru postul de premier. Raspunsul lui Dragnea cu privire la varianta Florin Georgescu

21-12-2016 09:02

Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va anunta astazi propunerea de premier. Pana acum, liderul social-demoratilor a evitat sa rosteasca vreun nume si a oferit putine indicii cu privire la cine va fi.

De la ora 11, incepe runda finala de consultari pentru formarea noului Guvern. Presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea lui Dragnea, astfel ca PSD si ALDE vor merge impreuna la consultari.

La finalul discutiilor, cele doua partide, care detin majoritatea in noul Parlament, vor anunta pe cine propun pentru functia de prim-ministru.

"O sa anunt miercuri lucrul asta. Dar voi lua o decizie dupa ce ma consult in prealabil cu colegii din partid si, bineinteles, cu colegii de la ALDE, care sa tina cont de dorinta mea unica de a se pune in practica programul de guvernare care este foarte asteptat. (...) Eu am vazut liste la televiziuni si, ca de obicei in astfel de situatii, nu va fi niciunul dintre cei care au aparut la televizor, asa se intampla. Dar, daca ei se simt bine sa apara la televizor, este problema lor. Nu va fi niciunul propunerea mea. Nu exista liste, pentru ca eu nu merg cu liste la Cotroceni, nu merge sa negociem, vom fi foarte civilizati si o sa facem o propunere dupa ce am cumpanit foarte, foarte bine", a declarat Dragnea, duminica, la Romania TV.

Liderul PSD a spus ca ii este greu sa creada ca seful statului nu va accepta propunerea PSD-ALDE, respectiv ca "nu va respecta votul popular si de asemenea dorinta romanilor de a intra cat mai repede intr-o perioada de stabilitate politica si de crestere economica". "Orice conflict nu face bine nimanui", a argumentat Dragnea.

Intrebat daca viitorul premier are carnet de partid, Liviu Dragnea a evitat sa confirme sau sa infirme. "Nu raspund la acest gen de intrebari - daca are carnet de partid, daca e barbat, daca e femeie, daca e blond, daca e brunet, sincer nu mai raspund la intrebari de genul asta. Dar, categoric, este important sa fie membru de partid, pentru a avea responsabilitate, pentru ca, dupa aceasta experienta cu tehnocratii, eu personal niciodata n-as mai risca sa pun Romania intre paranteze un an de zile", a spus liderul PSD.

Intrebat daca Florin Georgescu ar fi o varianta de candidat pentru functia de premier, asa cum se vehiculeaza in presa, Dragnea a spus ca Guvernul va fi facut de PSD si ALDE, nu de presa.

"Eu am vazut foarte multe guverne, ele difera in functie de televiziune, dar candidatul pentru prim-ministru va fi propus de catre PSD sustinut de ALDE. Daca presedintele va accepta propunerea noastra, Guvernul va fi facut de PSD - ALDE, nu de presa", a mentionat Dragnea, la Parlament.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO