Cine este Mariana Campeanu, ministrul Muncii in Guvernul Ponta

Maria Campeanu

Mariana Campeanu a fost nominalizata chiar de ziua sa pentru Ministerul Muncii, dupa un prim mandat in 2008, de doar doua luni, in prag de alegeri parlamentare, prioritatile anuntate de aceasta fiind restituirea CASS retinuta ilegal pensionarilor.

In varsta de 64 de ani, Mariana Campeanu este economista si a mai ocupat portofoliul Muncii in Guvernul Tariceanu, anterior conducand si Casa Nationala de Pensii. Mariana Campeanu este membru PNL din 1997, potrivit CV-ului sau.

Aceasta a candidat din partea PNL la ultimele alegeri parlamentare, din noiembrie 2008, pentru un mandat de deputat in sectorul 2 al Capitalei, dar nu a reusit sa ajunga in Parlament.

Cu toate acestea, ea este in prezent deputat, din decembrie 2010, cand a fost aleasa in Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, la alegerile partiale desfasurate pentru postul ramas vacant in urma decesului deputatului PDL Ioan Timis.

Nascuta la 1 mai 1948, in satul Boloci, din judetul Teleorman, Mariana Campeanu este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specializarea Calcul economic si cibernetica economica.

Citește și
Mircea Diaconu
Cine este Mircea Diaconu, ministrul Culturii in Guvernul Ponta
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Este casatorita si are doi copii. Dupa absolvirea facultatii, Campeanu a lucrat ca economist statistician la Directia Judeteana de Statistica Ilfov, iar apoi ca economist la Directia Centrala de Statistica Bucuresti, la 1 iunie 1984 ajungand sef de serviciu la Comisia Nationala pentru Statistica.

In perioada 1998-2001, aceasta a ajuns director general in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Ilfov, iar in perioada 2001-2007 a fost directorul Casei Judetene de Pensii Ilfov. In 2007 este numita presedinte, cu grad de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii, iar pe 26 septembrie 2008 ajunge ministru al Muncii, la finalul mandatului Guvernulului condus de Calin Popescu Tariceanu, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru.

Mariana Campeanu a profitat din plin de preluarea portofoliului la inceput de campanie electorala si nu a ratat nicio ocazie pentru a-si intregi capitalul de imagine. Astfel, una dintre primele masuri luate in calitatea sa de ministru al Muncii a constat in organizarea de zile ale portilor deschise atat la CNPAS, cat si la minister.

Totodata, in timpul mandatului sau s-a decis alocarea de bani in vederea acordarii de ajutoare financiare persoanelor singure, cu venituri mai mici de 50 de lei si au fost initiate mai multe runde de negocieri cu sindicatele si patronatele, in vederea elaborarii unei legi de salarizare unice, lucru care nu a fost insa finalizat in mandatul sau.

Mariana Campeanu are, conform declaratiei de avere completate in iunie 2011 si postata pe site-ul Camerei Deputatilor, trei apartamente in Capitala si o casa de vacanta in judetul Buzau, dar si doua terenuri, unul intravilan si unul agricol, in judetele Buzau si Braila. Ea mai detine un autoturism Ford, fabricat in 2007.

La capitolul active financiare, Mariana Campeanu are un fond de investitii la ING, in valoare de 7.256 lei, deschis in 2003, patru depozite bancare, dintre care doua la BRD, in valoare de 15.000 lei si 6.253 lei, unul la Raiffeisen Bank, in valoare de 7.054 lei si la RBS, in valoare de 5.100 lei.

Tot la BRD, Mariana Campeanu mai are un cont curent in valoare de 50.091 lei, un alt cont fiind deschis la Bank Post, in valoare de 26.267 lei. Mariana Campeanu are si un imprumut la RBS, contractat in 2007 si scadent in 2012, in valoare de 9.500 euro.

Noul ministru al Muncii are trecute in declaratia de avere si mai multe actiuni, la BRD, in valoare de 4.300 lei si la SC Berceni, 200 de lei reprezentand parti sociale. Aceasta a acordat si un imprumut, catre o persoana fizica, in valoare de 1.500 euro.

Salariul de deputat al Marianei Campeanu insumeaza, pe anul fiscal 2010, 48.948 lei, sotul acesteia avand venituri din pensie, in valoare de 17.784 lei.

Deputatul PNL Mariana Campeanu a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca, daca va fi propusa ministru al Muncii, va restitui oamenilor procentul din CASS retinut ilegal si va relansa dialogul social.

Potrivit deputatului PNL, perioada de sapte luni pana la alegerile din toamna este suficienta pentru a lua cateva masuri importante, printre care si restituirea CASS pensionarilor. "Eu cred ca se poate ceva si ma duc acolo, daca voi fi propusa pentru acest post, in primul si in primul rand ca sa restitui oamenilor cei 5,5% opriti abuziv la CASS, si pentru acest lucru cred ca ajung si cateva luni, nu este o perioada foarte mare. As vedea si ce proiecte legislative necesita modificari dar in primul si in primul rand voi relansa dialogul social", a spus Campeanu.

VEZI AICI LISTA MINISTRILOR din Guvernul Ponta si alfa cine sunt cei 21 de ministri

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Cine este Ioan Rus, nominalizat la Interne, portofoliu pe care l-a detinut si in Cabinetul Nastase
Cine este Ioan Rus, nominalizat la Interne, portofoliu pe care l-a detinut si in Cabinetul Nastase

Ministrul desemnat al Internelor Ioan Rus a mai ocupat portofoliul in Cabinetul Nastase si a indeplinit mai multe functii in administratia locala din Cluj, de la prefect pana la presedinte de CJ.

Cine este Mircea Diaconu, ministrul Culturii in Guvernul Ponta
Cine este Mircea Diaconu, ministrul Culturii in Guvernul Ponta

Actorul Mircea Diaconu a fost numit ministru al Culturii, spre finalul unui mandat de senator PNL care nu a fost lipsit de conflicte, intrucat artistul a intrat de doua ori in vizorul ANI, din motive privind functia de director al Teatrului Nottara.

LISTA ministrilor din Guvernul Ponta. Cine sunt oamenii propusi de USL in fruntea tarii
LISTA ministrilor din Guvernul Ponta. Cine sunt oamenii propusi de USL in fruntea tarii

Marti seara, premierul desemnat, Victor Ponta, a facut publica lista cu numele ministrilor care vor face parte din cabinetul sau. Dupa 4 zile de negocieri in interiorul USL, portofoliile au fost impartite egal intre PNL si PSD.

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție

Prima secţie de vot din străinătate pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din România a fost deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, vineri, la ora locală 12:00, 01:00 ora României.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.