Cinci capete de acuzare a gasit comisia de ancheta in cazul Elenei Udrea!
Cinci motive au gasit alesii, pentru care judecatorii ar trebui sa inceapa urmarirea penala impotriva Elenei Udrea. Instigare la abuz in serviciu, neglijenta si conflict de interese sunt doar cateva dintre acuzatiile formulate de comisia de ancheta.
Raportul comisiei care a anchetat activitatea ministrului Elena Udrea era asteptat cu interes. Asta daca ne gandim numai la cat de aprins a fost conflictul dintre parlamentari si ministrul Turismului.
Miercuri, la aproape doua luni de la prima sedinta, alesii au venit cu un document de 169 de pagini in care este luata la puricat prestatia Elenei Udrea. In total sunt cinci capete de acuzare formulate de alesi, dupa ce au verificat documentele primite de la minister si inca unul in care democrat-liberala este invinuita ca nu ar fi tinut cont de legea raspunderii ministeriale si i-a sfidat pe colegii parlamentari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Elena Udrea a reactionat dur, calificand totul drept "rea-credinta".
Si Elena Udrea si colegii de la PD-L au contestat permanent comisia care i-a anchetat activitatea. Tocmai de aceea, demnitarul s-a prezentat la audieri doar de doua ori si niciodata nu a raspuns intrebarilor. Miercuri, dupa decizia comisiei, si ea a lansat mai multe acuzatii.
Activitatea comisiei, spune Udrea, a avut un singur scop - acela de a denigra un ministru PD-L in preajma alegerilor. In plus, spune democrat-liberala, colegii parlamentari ar fi fabricat dovezi penale impotriva sa.
Ramane acum ca raportul impotriva ministrului sa ajunga la conducerea Camerei Deputatilor. Nu va putea ajunge pe masa procurorilor pentru a decide daca se va incepe urmarirea penala, decat daca va trece de votul plenului Camerei. Asta in conditiile in care democrat-liberalii au refuzat sa isi desemneze membri in acesta comisie.