Calin Nistor a fost avizat de CSM pentru functia de adjunct al sefului DNA

23-05-2013 10:00

calin nistor

Calin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Calin Nistor, nominalizat de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, si-a prezentat proiectul de management si apoi a fost audiat de membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La finalul interviului, Calin Nistor a primit avizul pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

"In urma analizarii proiectului de management prezentat, precum si audieri candidatului, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv", se arata intr-un comunicat dde presa al CSM.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta urmand sa fie motivat si trimis la Ministerul Justitiei.
Propunerea pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al DNA de catre Calin Nistor, insotita de avizul CSM, va fi inaintata de Ministerul Justitiei presedintelui Traian Basescu, acesta avand ultimul cuvant privind numirea.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctii acestuia sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.
Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Ministerul Public.

Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului DNA in 26 aprilie, de catre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministerul Justitiei arata ca procurorul Calin Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului Directiei Nationale Anticoruptie intrucat a lucrat neintrerupt in DNA din 2006, are o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala si cunoaste problematica institutiei, fiind asigurata astfel continuitatea in activitatea institutiei.

Procurorul Calin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie din 11 martie pana in 15 mai, cand functia a fost preluata de Laura Codruta Kovesi.

Calin Nistor si Carmen Galca sunt in prezent procurori sefi adjuncti ai DNA, acestia fiind delegati in functii.

Carmen Galca, care ocupa din 2005 functia de procuror sef adjunct al CSM, a cerut recent CSM eliberarea din functie prin pensionare. Plenul CSM a amanat in 15 mai discutarea cererii de pensionare a lui Carmen Galca, la solicitarea acesteia.

Calin Nistor lucreaza ca procuror de 13 ani, din care aproape sapte ani in DNA, iar aproximativ patru ani a fost avocat in Baroul Valcea. Din 2006 pana in 2008, Calin Nistor a fost procuror la DNA - Structura Centrala, apoi a condus DNA Pitesti pana in 10 martie 2013. Nistor a fost delegat in 11 martie in functia de procuror sef al DNA. Dupa preluarea conducerii DNA de catre Laura Codruta Kovesi, Calin Nistor a fost delegat in functia de procuror sef adjunct al DNA.

Magistratul a intocmit peste 45 de rechizitorii prin care au fost trimisi in judecata demnitari, arbitri de fotbal, oameni de afaceri, printre care se numara si Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei sau omul de afaceri Cornel Penescu. In dosarele pe care procurorul Calin Nistor le-a trimis in instanta nu s-a inregistrat nicio achitare si nici nu au fost restituite la Parchet.

Presedintele Traian Basescu a semnat in 15 mai decretele de numire a lui Tiberiu Mihail Nitu in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a lui Dimitrie Bogdan Licu in functia de prim-adjunct al procurorului general si a lui Codrut Olaru in functia de adjunct al procurorului general.

Tot atunci au fost numiti Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Alina Mihaela Bica in functia de procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si Elena Giorgiana Hosu in functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Cei sase procurori au primit in 9 mai avize pozitive din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: Mediafax

Tags: calin nistor, csm, dna,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26