Basescu scrie din nou Parlamentului. Cere adoptarea legilor asistentei sociale si numirile la ICCJ

31-10-2011 13:56

Traian Basescu

Seful statului a scris presedintilor celor doua Camere, revenind asupra solicitarii de a se acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a legilor asistentei sociale si numirilor la ICCJ.

De asemenea, presedintele a cerut urgentarea adoptarii altor acte normative din domeniul juridic.

"Revin cu aceasta scrisoare asupra unei rugaminti adresate dumneavoastra in data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a urmatoarelor proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara; proiectul legii asistentei sociale", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele Traian Basescu presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana si Roberta Anastase, potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale.

Seful statului precizeaza ca, pe langa aceste doua proiecte de acte normative, adreseaza rugamintea de a avea in vedere si urgentarea adoptarii urmatoarelor acte normative:

-► proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale;

-► proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2008 privind Codul Civil

-► proiectul de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea

-► proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsa)

-► proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea imbunatatirii activitatii de valorificare a bunurilor sechestrate sau dupa caz, intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului.

"Toate aceste proiecte, odata adoptate, ar imbunatati cadrul legislativ in materia reformarii sistemului judiciar din Romania si s-ar inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei", se mai arata in scrisoarea sefului statului.

Presedintele Traian Basescu a mai transmis in 20 octombrie o scrisoare presedintilor celor doua Camere, cerand sa se acorde o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a proiectului de modificare a Legii statutului magistratilor si a proiectului legii asistentei sociale.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26