Traian Basescu: Parlamentul, compromis pana la ultimul senator

27-10-2011 22:53

Traian Basescu la Bruxelles

Senatul s-a compromis, de la presedinte pana la ultimul senator, in cazul legii care reglementa numirea judecatorilor ICCJ, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu.

El a spus ca Senatul in ansamblu, cu presedinte cu tot, s-a descalificat la legea privind numirile de judecatori la ICCJ. Intrebat ce raspuns a primit la scrisoarea adresata Parlamentului pentru adoptarea legilor privind asistenta sociala si numirile la ICCJ, Basescu a raspuns: "Raspunsul a fost ca nu au reusit sa aiba cvorum, sau ca s-a dat pauza si dupa pauza au plecat toti. Aceasta e reactia Parlamentului la modernizare. Si atunci nu au de ce sa se supere daca legislatia cu privire la selectarea magistratilor pentru ICCJ va fi adoptata prin asumarea raspunderii, daca legea privind modernizarea asistentei sociale va fi adoptata prin asumarea raspunderii".

El a mai spus ca Senatul va adopta tacit Legea asistentei sociale, dar actul va intra in Camera Deputatilor, "unde nu stii ce se intampla".

"Sa spunem ca la Camera Deputatilor merge mai repede. Dupa mine, Senatul in ansamblul lui, cu tot cu presedinte, s-a compromis. Sa refuzi sa adopti legea cu privire la crearea mecanismului de promovare si selectare a judecatorilor pentru Inalta Curte este descalificant pentru Senat. Nu se punea deat problema gasirii unui sistem care sa scoata cumetriile din procesul de promovare la Inalta Curte", a adaugat Basescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO