Cum s-a desfasurat ultima sesiune a actualului Parlament. Dezvaluirile lui Ponta despre o posibila plecare din PSD


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 08:11
Categorie: Stiri Politice

Cu patru luni inainte sa isi incheie mandatele, senatorii si deputatii s-au intors joi la Parlament, pentru ultima sesiune a acestei legislaturi.

Preocupati aproape exclusiv de alegerile din 11 decembrie, politicienii vor fi mai mult plecati in campanie electorala. Ar trebui sa voteze legi importante, cum ar fi cea a conversiei din valuta in lei a creditelor, sau modificarea legii anti-fumat. Cat priveste miscarile politice, toamna a inceput furtunos: UNPR a disparut de pe scena, in timp ce cativa alesi PSD, au anuntat ca se inscriu in Partidul Romania Unita.

Sunt ape tot mai tulburi la PSD, in prag de campanie electorala. Cativa parlamentari - apropiati ai lui Victor Ponta - au anuntat ca se inscriu in nou-infiintatul Partid Romania Unita. Ba mai mult, liderul acestei formatiuni, deputatul Bogdan Diaconu, a transmis ca il asteapta si pe fostul premier. Victor Ponta nu a negat un eventual "transfer".

Reporter: Sunteti decis sa ramaneti in PSD, sau plecati?
Victor Ponta: Deci... daca plec de la Steaua, ma duc La Pandurii TG. Jiu... Asta e singura solutie."

Potrivit unor surse parlamentare, posibila plecare a lui Victor Ponta din PSD este din cauza relatiei tot mai tensionate dintre el si Liviu Dragnea. De altfel, cei doi nu au mai vorbit de la inceputul lunii iunie.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: "Dvs credeti ca fiecare familie discuta in casa daca el m-a sunat, daca eu l-am sunat si daca nu stiu care dintre noi este paranoic?"

Cat despre un parteneriat PSD - PRU, despre care a vorbit Victor Ponta, Liviu Dragnea nici nu a vrut sa auda.

Zilele urmatoare, Victor Ponta va anunta daca preia conducerea PRU. Intre timp, fostul partid al lui Gabriel Oprea - UNPR - a disparut din Parlament, dupa ce a fost absorbit de PMP-ul lui Traian Basescu.

Traian Basescu, presedintele PMP: "Noi nu suntem aliati nici cu PNL-ul, nici cu PSD-ul, ci sustinem ca suntem mai buni decat ei."

Sesiunea parlamentara care a inceput va fi insa scurta si marcata de alegerile din 11 decembrie. De altfel, mai multe proiecte de lege cu iz electoral au fost depuse deja la Parlament. Dincolo de ele, deputatii si senatorii au de dezbatut si votat cateva prioritati, cum ar fi legea care va permite fumatul in spatiile inchise, cu conditia sa fie special amenajate si izolate, sau legea conversiei din valuta in lei, la cursul de schimb din ziua acordarii creditului bancar.

Tot in aceasta toamna, Parlamentul va trebui sa aleaga un nou viceguvernator al Bancii Nationale, dupa ce Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv.

VIDEO PROTVPLUS.RO