Aviz favorabil pentru legea parteneriatului civil, initiata de fostul deputat Remus Cernea. Ce presupune proiectul de lege
Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor a dat miercuri aviz favorabil pentru legea parteneriatului civil. Este un pas mic insa pentru proiectul fostului deputat Remus Cernea.
Documentul care are si un aviz negativ trebuie sa mai treaca pe la alte doua comisii. In paralel, la Parlament a fost inregistrata initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, in sensul definirii familiei traditionale formata din barbat si femeie.
Remus Cernea a sustinut de 3 ori in Parlament legea parteneriatului civil. Ca sa-si sensibilizeze colegii, la ultima incercare, in luna februarie a anului trecut, a venit impreuna cu iubita, pe care a sarutat-o pe holurile Parlamentului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Chiar si asa intr-una dintre ultimele sedinte ale anului trecut, senatorii au respins proiectul lui Cernea. Documentul si-a urmat insa cursul si a ajuns acum la comisiile din Camera Deputatilor. Pe 5 ianuarie 2017, comisia de munca a dat un aviz negativ, dar decizia de miercuri a comisiei pentru drepturile omului ii da sperante fostului deputat.
Remus Cernea: "In legislatura anterioara exista un singur vot pentru, al meu. Acum iata ca a fost o majoritate robusta. Trebuie spus ca au votat oameni de la PSD, PNL USR si UDMR. Sunt peste 8 sute de mii de romani care traiesc de facto in astfel de uniuni."
Parteneriatul civil este un contract pe care doua persoane adulte, de sex diferit sau de acelasi sex, il pot incheia la notar si, in baza lui, pot beneficia de anumite drepturi, cum ar fi sa lase mostenire bunuri comune ori sa contracteze un credit. Pana sa fie dezbatut in plen din nou proiectul mai are nevoie de avize de la comisia pentru egalitate de sanse dar si de la comisia de sanatate din Camera.
Pe de alta parte, pe masa comisiei juridice din Camera Deputatilor a ajuns miercuri initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutei in sensul redefinirii familiei. Cei 3 milioane de semnatari vor sa modifice Constitutia in asa fel incat sa fie scris ca o familie este intemeiata de un barbat si o femeie. Asocita ACCEPT le solicita parlamanetarilor sa opreasca acest demers invocand proceduri legislative. Deputatii au decis sa amane pana saptamana viitoare discutiile privind revizuirea constitutiei.