Aviz favorabil pentru legea parteneriatului civil, initiata de fostul deputat Remus Cernea. Ce presupune proiectul de lege

Ultimul update: Sambata 18 Februarie 2017 07:14
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2017 18:11
Categorie: Politic

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor a dat miercuri aviz favorabil pentru legea parteneriatului civil. Este un pas mic insa pentru proiectul fostului deputat Remus Cernea.

Documentul care are si un aviz negativ trebuie sa mai treaca pe la alte doua comisii. In paralel, la Parlament a fost inregistrata initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, in sensul definirii familiei traditionale formata din barbat si femeie.

Remus Cernea a sustinut de 3 ori in Parlament legea parteneriatului civil. Ca sa-si sensibilizeze colegii, la ultima incercare, in luna februarie a anului trecut, a venit impreuna cu iubita, pe care a sarutat-o pe holurile Parlamentului.

Chiar si asa intr-una dintre ultimele sedinte ale anului trecut, senatorii au respins proiectul lui Cernea. Documentul si-a urmat insa cursul si a ajuns acum la comisiile din Camera Deputatilor. Pe 5 ianuarie 2017, comisia de munca a dat un aviz negativ, dar decizia de miercuri a comisiei pentru drepturile omului ii da sperante fostului deputat.

Remus Cernea: "In legislatura anterioara exista un singur vot pentru, al meu. Acum iata ca a fost o majoritate robusta. Trebuie spus ca au votat oameni de la PSD, PNL USR si UDMR. Sunt peste 8 sute de mii de romani care traiesc de facto in astfel de uniuni."

Parteneriatul civil este un contract pe care doua persoane adulte, de sex diferit sau de acelasi sex, il pot incheia la notar si, in baza lui, pot beneficia de anumite drepturi, cum ar fi sa lase mostenire bunuri comune ori sa contracteze un credit. Pana sa fie dezbatut in plen din nou proiectul mai are nevoie de avize de la comisia pentru egalitate de sanse dar si de la comisia de sanatate din Camera.

Pe de alta parte, pe masa comisiei juridice din Camera Deputatilor a ajuns miercuri initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutei in sensul redefinirii familiei. Cei 3 milioane de semnatari vor sa modifice Constitutia in asa fel incat sa fie scris ca o familie este intemeiata de un barbat si o femeie. Asocita ACCEPT le solicita parlamanetarilor sa opreasca acest demers invocand proceduri legislative. Deputatii au decis sa amane pana saptamana viitoare discutiile privind revizuirea constitutiei.

Spectacol marca Remus Cernea, la Parlament. Deputatul si-a cerut iubita intr-un parteneriat civil, la dezbaterea proiectului
Spectacol marca Remus Cernea, la Parlament. Deputatul si-a cerut iubita intr-un parteneriat civil, la dezbaterea proiectului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Băsescu
Băsescu: Brexitul se amână până în 2020. S-a făcut primul pas pentru rămânerea UK în UE
Orban, replică pentru preşedinta CSM: Nu eu sunt cel care afectează independenţa justiţiei
Cioloş: Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte legea recursului compensatoriu
Ponta: Vor mai veni deputaţi de la PSD la Pro România
Ce spune fostul președinte al CCR Augustin Zegrean despre decizia privind protocoalele SRI
Administraţia prezidenţială: România nu are încă buget din cauza incapacităţii Guvernului
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
PSD, atac la Iohannis în scandalul recursului compensatoriu: ”Nu vrea să se caute vinovații”
Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie
Dăncilă, despre discursul în care Verhofstadt a ameninţat cu articolul 7: "Ostil României"
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”