AUR insistă pentru demiterea lui Arafat. Târziu: Este artizanul tuturor restricțiilor, care au provocat chiar și morți

Dată publicare: 21-04-2021 15:20
Dată actualizare: 21-04-2021 15:29


Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, solicită demiterea sau demisia secretarului de stat Raed Arafat, pe care îl consideră "principalul artizan" al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an.

"Revenim asupra cererii noastre de demisie sau demitere a secretarului de stat Raed Arafat. Nu am uitat că este principalul artizan al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an, care au provocat daune economice şi, considerăm noi, chiar morţi. Aşteptăm în continuare ca premierul să facă acest gest de a-l demite sau a-l invita pe domnul Arafat să demisioneze. Nu înţelegem de ce este atât de protejat acest domn doctor", a declarat Claudiu Târziu, miercuri, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Nu este prima dată când AUR face o astfel de solicitare. După demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului Sănătății, Târziu a spus că ”nu suntem integral satisfăcuţi, întrucât era obligatorie şi demiterea sau demisia domnului Raed Arafat, care se face la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an.”

În cadrul aceleași conferințe, Târziu a mai transmis că se opune trecerii Institutului Cultural Român (ICR) din subordinea Senatului în cea a Guvernului, pentru a nu politiza "un domeniu prin excelenţă cultural".

"Se mai pune la cale o schimbare legislativă importantă, se încearcă trecerea ICR din subordinea Senatului în subordinea Guvernului, ceea ce ar politiza un domeniu prin excelenţă cultural şi ar face imposibilă derularea unor proiecte culturale de afirmare a culturii naţionale în străinătate foarte necesare. Noi nu suntem de acord cu această schimbare, ne opunem în mod susţinut, vom vota împotriva acesteia. Dacă ea totuşi se petrece, (n.r. schimbarea legislativă) este în dauna intereselor naţionale", a precizat Târziu.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO