Președintele Iohannis: În noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică

Dată publicare: 21-04-2021 13:04
Dată actualizare: 21-04-2021 13:14


Ce a transmis românilor de Paște președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în noaptea de Înviere nu vor fi restricţii suplimentare, din cauza pandemiei de Covid-19, ci dimpotrivă, vor fi mai puţine.

Iohannis a subliniat faptul că restricţiile de circulaţie în acea noapte vor fi ridicate, pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Paşte.

Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim bine în societate. Și pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanţii bisericilor, în special cu reprezentanţii BOR.

În noaptea de Înviere restriciţiile de circulaţie se ridică. Aşadar, creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge pur și simplu la biserică. Repet, în noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește. Biserica va organiza slujba aşa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi  organizate slujbele la biserică. Știm că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică.

Creştinii merg la biserică, să participe, să ia lumină, să ia Paștile și eu îmi doresc ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de Guvern pentru stărea de alertă care este în vigoare şi nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, vor fi mai puţine restricţii pentru că ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a afirmat Klaus Iohannis, după vizita de miercuri la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

Sursa: Pro TV