Atmosfera de concediu in prima zi de lucru in Parlament. Sirul "nefericit" de evenimente care au amanat votarea a doua legi

Dată publicare: 01-09-2014 18:58
Dată actualizare: 04-09-2014 07:05


Teoretic, parlamentarii s-au intors din vacanta si au inceput lucrul. Ei ar fi trebuit sa voteze luni doua legi importante - reducerea CAS si amnistia fiscala - doar ca au inceput cu stangul.

Senatorilor le-a cedat sistemul audio si n-au putut vorbi la microfoane, iar deputatii, dupa ce s-au pupat bucurosi de revedere, au inceput sa se certe pe functii.

Cum era si firesc, senatorii au inceput noua sesiune ascultand imnul. Doar ca, de data asta, versurile au sunat foarte ciudat. La putin timp, sistemul de sonoriozare a si cedat.

Dupa ce s-au amuzat, senatorii au luat o pauza de 20 de minute.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Trebuie sa scoateti cartelele, ca nu stiu ce trebuie sa faca sistemul. Imi place ca mereu ne lovim de sistem".

Pe holurile Camerei Deputatilor era inca atmosfera de concediu. Inclusiv tinuta unora era aleasa ca pentru o plimbare.

Mihai Tararache, deputat independent: "Nu avem toti 60-70 de ani ca sa ne imbracam doar in negru".

Din concediu, Viorel Hrebenciuc s-a intors socru mare. Fiul sau, Andrei, s-a logodit cu Irina Noaptes, fiica fostului director CFR, iar weekendul viitor vor avea nunta la Palatul Snagov.

Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte Camera Deputatilor: "Asta e soarta mea, ce sa fac..."

Sesiunea a inceput cu o veste proasta. Doamnele nu isi vor mai putea tapa parul si nici domnii nu isi vor mai scurta mustata la coaforul din incinta cladirii. In conditiile in care un tuns si un coafat costa 21 de lei, administratorii socotesc ca salonul nu este rentabil si ar vrea sa il inchida.

Claudia Boghicevici, deputat PDL: "E comod. Stai cate 10 ore in camera si ai activitati, dar nu e o prioritate."

Luminita Adam, deputat UNPR: "Sunt poate foarte multe doamne care lucreaza pana tarziu si poate pentru ele ar fi bine sa ramana salonul."

Printre alesii relaxati dupa 2 luni de concediu, un domn venit in picioarele goale striga suparat ca parlamentarilor nostri le lipesesc modelele adevarate.

"Traiasca spiritul lui Avram Iancu!", stria el.

Alesii au timp 30 de zile pentru a trimite la promulgare legii privind reducerea CAS sau amnistia fiscala. In noiembrie, cand va incepe campania pentru alegerile prezidentiale, parlamentarii isi vor lua din nou liber.


VIDEO PROTVPLUS.RO