Victor Ponta l-a informat pe Valeriu Zgonea din 30 iulie despre propunerile pentru comisar: Ciolos si Cretu

Dată publicare: 01-09-2014 15:08
Dată actualizare: 04-09-2014 07:05


Corina Cretu

Premierul Victor Ponta l-a informat in data de 30 iulie pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, despre cele doua propuneri ale Guvernului pentru comisar european.

Informarea contine inclusiv numele celor propusi, respectiv Dacian Ciolos si Corina Cretu.

”Doresc sa va informez ca, imediat ce voi primi raspuns oficial din partea presedintelui ales al CE asupra deciziei luate, Guvernul va demara procedurile pentru audierea persoanei nominalizate, in conformitate cu Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene”, i-a scris Ponta lui Zgonea.

In scrisoarea transmisa lui Junker, Ponta i-a transmis acestuia faptul ca Dacian Ciolos este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regionala si agricultura. ”Daca prima noastra propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveti in vedere pentru viitoarea Comisie, am dori sa luati in considerare candidatura doamnei vicepresedinte al PE, Corina Cretu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastra ulterior”, i-a scris Ponta lui Junker.

Premierul Victor Ponta a precizat, sambata, raspunzand unei intrebari, ca cea de a doua nominalizare pentru comisarul european din partea Romaniei este "categoric o femeie", dar nu a oferit un nume. El a mentionat ca, in scrisoarea transmisa la Bruxelles, prima optiune a Romaniei este portofoliul Agriculturii, pentru Dacian Ciolos.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca, "spre surprinderea" sa, a aflat ca Romania a transmis doua nominalizari pentru functia de comisar european, fapt despre care stie de la Bruxelles. Traian Basescu a fost intrebat despre a doua nominalizare facuta de Guvern pentru postul de comisar european, insa a refuzat sa precizeze despre cine este vorba. "Eu stiu ca sunt doua nominalizari, dar nu stiu care", a raspuns seful statului la intrebarea jurnalistilor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO