Ati cumpara cartea "Romania sub Basescu?" Are 388 de pagini si costa 85 de dolari

Dată publicare: 27-07-2011 15:58
Dată actualizare: 25-10-2012 02:36


Romania under Basescu

Cartea a aparut in SUA si are un titlu mai lung, in limba engleza, care se traduce astfel: "Romania in timpul lui Basescu: Aspiratii, Realizari si Frustrari din timpul primului mandat". Printre autorii acestui volum se numara si Vladimir Tismaneanu.

Titlul original al acestei carti este "Romania under Basescu: Aspirations, Achievements, and Frustrations during His First Presidential Term".

"M-am bucurat sa gasesc, revenind acasa, la Washington, volumul aparut in luna iulie 2011 la Lexington Books (parte din grupul editorial Rowman & Littlefield), intitulat «Romania under Basescu»", scrie Vladimir Tismaneanu pe blogul sau, referindu-se la cartea al carei prim capitol ii apartine.

El spune ca este vorba despre o lucrare editata de profesorii Ronald F. King si Paul Sum, respectiv "o radiografie non-partizana a aspiratiilor, realizarilor si frustrarilor din prima presedintie Basescu".

Tismaneanu mai scrie pe blogul sau ca a fost si ramane convins ca suspendarea din 2007 in urma unui "puci parlamentar", dar si "intensitatea campaniilor de presa demolatoare si calomniatoare nu pot fi explicate fara a intelege reactiile anti-Basescu generate de condamnarea dictaturii comuniste si de schimbarile petrecute in regimul arhivelor si al predarii dosarelor fostei Securitati catre CNSAS".

Potrivit site-ului editurii care a publicat volumul, citat de Mediafax, lucrarea are 388 de pagini, este structurata pe trei parti, fiecare cuprinzand mai multe capitole, si poate fi achizitionata in format electronic sau pe hartie contra sumei de 85 de dolari.

Introducerea, semnata de Paul E. Sum si Ronald F. King, este intitulata "Triage Democratization" si contine, potrivit lui Tismaneanu, "o contributie la intelegerea mecanismelor adeseori reactive ale actelor decizionale din acesti ani".

Primul capitol al cartii a fost scris de Vladimir Tismaneanu si se numeste "Democracy and the Communist Past in Romania" ("Democratia si Trecutul Comunist in Romania").

Pe lista celor care au contribuit la volum, se numara, in afara de Vladimir Tismaneanu: Lucian-Liviu Albu, Gabriel Badescu (UBB Cluj), Toma Burean, Henry Carey, Radu Dudau, Florin N. Fesnic (UBB Cluj), Carmen Greab, Raluca I. Iorgulescu, Ronald King, Cosmin Gabriel Marian (UBB Cluj), Marius Matichescu, Martin Mendelski, Raluca Viman Miller, John M. Polimeni, Oleh Protsyk, Bogdan Radu, Paul Sum, Lavinia Stan (St. Francis Xavier University in Canada), Jonathan Stillo, Lucian Turcescu si Patricia T. Young.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO