PDL va infiinta Ministerul Fondurilor Europene

Dată publicare: 26-07-2011 16:47
Dată actualizare: 27-03-2012 11:32


Romania-UE

Din aceasta toamna, Guvernul Romaniei se va imbogati cu un nou minister, care se va ocupa de absorbtia fondurilor europene. Informatia a fost lansata luni seara de presedintele Traian Basescu si confirmata astazi de reprezentantii PDL.

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat ca problema infiintarii ministerului care sa se ocupe de fondurile europene a fost discutata in urma cu ceva vreme in BPN al PDL. De asemenea, o discutie in acest sens a avut loc si in coalitie.

Intrebat in legatura cu persoana care va conduce acest minister, Voinescu a refuzat sa dea detalii. El s-a aratat convinsa insa de faptul ca infiintarea acestui minister va trece de Parlament, deoarece exista o coalitie majoritara.

"Chestiunea absorbtiei fondurilor europene nu este o problema a PDL, a UDMR, a UNPR, Romania are nevoie de fonduri europene si ma astept ca opozitia sa fie rationala si sa inteleaga acest lucru", a adaugat Voinescu, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian a declarat astazi ca in coalitie nu a avut loc o discutie privind infiintarea ministerului pentru fonduri europene.

Seful statului a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat imediat dupa reunirea Parlamentului in sesiunea de toamna. Seful statului a mentionat ca stie cine va fi detinatorul acestui portofoliu, care a fost "convenit cu premierul" si care va fi un om credibil la Bruxelles.

In urma cu aproximativ o luna, surse in interiorul Coalitiei de Guvernare au declarat pentru Stirile ProTV ca exista discutii despre infiintarea unui nou minister. Portofoliul ar urma sa gestioneze absorbtia fondurilor europene.

 

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO