Emil Boc i-a cerut ministrului Igas o ancheta in detaliu despre cazul de la Deta

Dată publicare: 26-07-2011 17:16
Dată actualizare: 06-04-2012 01:33


Traian Basescu, Emil Boc si Traian Igas

Scandalul din localitatea Deta a captat nu numai atentia opiniei publice, ci si pe a premierului Emil Boc. Seful Guvernului i-a cerut ministrului de interne, Traian Igas, sa initieze o ancheta detaliata asupra acestui caz, precum si la nivelul politiei.

"La solicitarea expresa pe care i-am adresat-o, ministrul Igas are o ancheta in detaliu cu ce se intampla la Deta, dar si in intregul sistem politienesc", a spus Emil Boc.

Premierul a precizat ca anchetarea persoanelor vinovate, indiferent despre cine este vorba, reprezinta o dovada de functionare a statului de drept.

"Pentru asta trebuie oameni bine pregatiti si aflati acolo unde trebuie si nu in birouri. Acest lucru se intampla in momentul de fata, prin restructurarea aparatului politienesc, concomitent cu destructurarea unor retele din ultimii 20 de ani intre diverse structuri politienesti si nu numai, care nu au conferit siguranta cetateanului", a adaugat premierul.

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO