Emil Boc: "Guvernul vrea preturi corecte la medicamente, nu umflate"

Dată publicare: 26-07-2011 17:06
Dată actualizare: 18-08-2012 11:30


Emil Boc

Dupa ce presedintele Traian Basescu i-a avertizat public pe sefii de la CNAS si Ministerul Sanatatii ca trebuie sa ajunga la o intelegere, Emil Boc vine si el cu precizari. Premierul a explicat ca intentia Guvernului este de a opri risipa din sanatate.

"Avem nevoie de o conceptie foarte clara, pe care am prezentat-o atat ministrului Sanatatii, cat si sefului Casei: sunt tot mai multi bani care s-au investit in sanatate, dar din nefericire nu se vad rezultatele, astfel ca primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa stopam risipa in cheltuirea banului public in sanatate" - a spus astazi premierul Emil Boc.

Seful Executivului a mai declarat ca Guvernul trebuie sa asigure preturi corecte, nu umflate, la medicamente - strategie care poate fi aplicata prin furnizarea preponderent a medicamentelor generice, mai ieftine.

"Al doilea lucru care trebuie facut concomitent este sa asiguram medicamente, dar la preturi corecte, nu umflate. Pentru asta trebuie aplicate, unde se poate, medicamente generice, care costa mai putin, si restructurat intregul sistem de achizitie publica a medicamentelor", a explicat Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la postul public de televiziune, ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se inteleg" si "pun ordine in cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO