Antonescu, despre afirmatiile lui Ponta: Nu mai exista USL daca sunt doi candidati la prezidentiale

Ultima actualizare: 17-11-2013 07:20
Crin Antonescu, Victor Ponta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca in cursa pentru alegerile prezidentiale din partea USL nu pot exista doi candidati, deoarece nu ar mai exista alianta PSD-PNL.

Antonescu a fost intrebat cum vede interpretarea data de Victor Ponta declaratiilor sefului statului, in care arata ca acestuia ii este frica de scenariul in care USL ar avea doi candidati la prezidentiale, unul din partea PSD si altul din partea PNL.

"Teoretic, PSD si PNL pot avea fiecare cate un candidat (la prezidentiale, n.r.), dar atunci nu mai exista USL. USL nu poate avea doi candidati. (...) Si in acordul politic si in logica politica e foarte clar ca o alianta are un singur candidat. Pot exista doi candidati fosti USL, dar doi candidati USL cu acte nu pot exista si nu vor exista", a replicat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca "marea frica" a lui Traian Basescu este ca nu cumva atat PNL cat si PSD sa aiba cate un candidat la prezidentiale in 2014, pentru ca astfel cei doi candidati ar intra in turul doi, iar USL ar da presedintele, liderul PSD afirmand ca se va gandi la asta.

"Marea frica a domnului Basescu este ca numva sa aiba si PNL si PSD candidat pentru ca intra PNL si PSD in turul doi. Si orice ar fi, USL va avea presedinte, lucru pe care il consider foarte bun si sunt convins ca in orice situatie Crin Antonescu ar fi un presedinte de o suta de ori mai bun decat Traian Basescu, o suta e doar asa, ca sa fiu politicos", a spus Ponta.

Intrebat daca este de acord cu scenariul in care un candidat PSD ar pierde in fata unui candidat de dreapta, sustinut de toate partidele de dreapta, evocat de presedintele Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Dincolo de aceste scenarii, cu care, recunosc, nu ma ocup, nu am retinut decat un singur lucru din ultimele elucubratii ale presedintelui Basescu. Domnia sa, ca intotdeuna, bate campii, in sensul ca parca acum o luna jumate a mers la televizor si a zis ca nu se poate ca PSD sa nu aiba candidat. Nu stiti ca murea de grija PSD, ca nu are PSD candidat? Acum moare de grija ca are PSD candidat si pierde si asa mai departe. Nu ma intereseaza acest lucru".

"Am retinut un singur lucru, la care o sa ma gandesc la un moment dat: ca de fapt marea frica a domnului Basescu este ca nu cumva sa aiba si PNL si PSD candidat, pentru ca intra PNL si PSD in turul doi. si orice ar fi, USL va avea presedinte, lucru pe care il consider foarte bun si sunt convins ca in orice situatie Crin Antonescu ar fi un presedinte de o suta de ori mai bun decat Traian Basescu. O suta e doar asa, ca sa fiu politicos", a adaugat Ponta.

Intrebat daca se lucreaza la acest scenariu in USL, respectiv cel cu doi candidati, unul de la PSD si altul de la PNL, Ponta a raspuns negativ, dar a admis ca este un scenariu care "nu suna rau".

"Nu, nu lucreaza nimeni. E scenariul lui Traian Basescu, care, sincer sa fiu, nici nu mi se pare foarte rau. Va dati seama, sa fie un presedinte de la USL si sa fie doi candidati USL in turul doi, adica fara niciun candidat al lui Basescu. Nu ne-am gandit la asa ceva, dar nu suna rau", a spus Ponta.

El a spus ca ar fi extraordinar ca anul viitor un candidat al USL sa fie presedinte in orice varianta.

"Cred ca asta este un cosmar pentru Traian Basescu. Faptul ca iese la televizor, la ore de audienta, pe care nu le mai face, e adevarat, ca sa-si expuna cosmarurile, e un semn bun pentru noi toti", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca PSD nu poate da seful statului daca se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi sustinut in turul II de toata dreapta si este de preferat "unui plagiator", precizand ca personal il va invata pe liberal ce are facut.

"PSD nu poate da Romaniei presedintele, mai ales cand personajul este Victor Ponta. Dupa mine, PSD singur nu poate da presedinte iar daca se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o sansa in plus ca sa dea presedinte, pentru ca, cu Crin Antonescu in turul doi, si celelalte candidaturi de dreapta se vor strange in spatele lui", a spus Basescu.

El a afirmat ca, in opinia sa, USL nu se va rupe. "Daca nu sunt inteligenti, rup alianta", a spus Basescu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!