Surpriza in USL. Premierul Ponta admite ca il intereseaza ideea unui candidat PSD la presedintie

Ultima actualizare: 16-11-2013 07:19

Pentru prima data, Victor Ponta vorbeste despre posibilitatea ca USL sa mearga in alegerile prezidentiale cu doi candidati, un liberal si un social democrat.

Liderul PSD sustine ca ideea i-a dat-o chiar presedintele Traian Basescu, atunci cand a declarat ca PSD nu va da viitorul presedinte al Romaniei, daca va intra in cursa prezidentiala separat de PNL.

Premierul ia in calcul ca batalia pentru Cotroceni sa se poarte in turul doi intre candidatul PSD si cel al PNL. Este convins ca aceasta formula nu i-ar fi pe plac presedintelui.

"Am retinut un singur lucru, la care o sa ma gandesc la un moment dat: De fapt marea frica a domnului Basescu este ca nu cumva sa aiba si PNL si PSD candidat pentru ca intra PNL si PSD in turul doi. Si orice ar fi, USL va avea presedinte", a spus Ponta.

Seful liberalilor s-a declarat insa surprins de aceasta varianta si spune ca scenariul ar fi posibil doar in afara USL

"Cum asa?! Teoretic, PSD si PNL pot avea fiecare cate un candidat, dar atunci nu mai exista USL. USL nu poate avea doi candidati. E foarte clar ca o alianta are un singur candidat. Pot exista doi candidati fosti USL, dar doi nu pot exista si nu vor exista", a spus Antonescu.

Desi sustine ca USL nu analizeaza desemnarea a doi candidati la Cotroceni, Victor Ponta admite ca varianta i-a starnit interesul.

"Nu, nu lucreaza nimeni. E scenariul lui Traian Basescu, care, sincer sa fiu, nici nu mi se pare foarte rau. Va dati seama, sa fie un presedinte de la USL si sa fie doi candidati USL in turul doi, adica fara niciun candidat al lui Basescu. Nu ne-am gandit la asa ceva, dar nu suna rau", a adaugat premierul.

Ideea nu suna insa la fel de bine pentru unii liberali. Senatorul PNL Puiu Hasotti ii avertizeaza pe social democrati ca PSD s-ar putea trezi cu un presedinte ostil la Cotroceni, daca si-ar desemna un candidat propriu la Presedintie, avand in vedere ca, in afara de Ion Iliescu, toti candidatii PSD au pierdut alegerile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO