Anca Boagiu, fost ministru al integrarii, spune de Norvegia ca este in UE

Ultima actualizare: 24-03-2012 10:20

Norvegia, tara care a pus-o in dificultate si pe Elena Udrea, atunci cand era sefa administratiei prezidentiale, a facut o noua "victima" in randul demnitarilor romani: Anca Boagiu.

Gafa ministrului transporturilor a fost comisa intr-o conferinta de presa organizata la Guvern, unde a anuntat ca, din noiembrie, soferii vor fi obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna.

Anca Boagiu a explicat ca aceasta masura se aplica si in alte state ale Uniunii Europene, mentionand ca exemplu cateva tari, printre care si Norvegia.

"As vrea sa fac mentiunea ca aceasta prevedere nu este specifica Romaniei. Forma in care am promovat-o noi in Romania putem spune ca este o obligativitate partiala. Ideea este aplicata si in alte state membre, precum Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Norvegia, Ungaria, Franta si Spania", a spus ministrul.

Intrebata de jurnalisti exact in cate state membre ale UE sunt obligatorii anvelopele de iarna, Anca Boagiu a nominalizat din nou si Norvegia.

"V-am mentionat anterior: Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Ungaria, Franta si Norvegia au astfel de prevederi, asemanatoare Romaniei, iar in Finlanda, Estonia, Lituania, Bosnia Hertegovina si Slovenia se stabileste obligativitate generala pentru utilizarea anvelopelor in anumite perioade calendaristice", a raspuns ministrul Transporturilor.

Anca Boagiu a fost ministru al integrarii europene in Cabinetul Tariceanu, in perioada august 2005-aprilie 2007.

Statele membre UE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Tarile de Jos, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si Regatul Unit.

Norvegia a mai creat probleme si Elenei Udrea, pe vremea cand era sefa a administratiei prezidentiale. Ea a raspuns la o intrebare in cadrul unei emisiuni televizate, vorbind despre presedintele Norvegiei, in conditiile in care aceasta tara este condusa de un monarh.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO