Ambasadorul SUA, intalnire la Guvern cu Mihai Tudose. Premierul: "Romania ofera un mediu de afaceri prietenos"

Ultima actualizare: 06-07-2017 07:10

Investitorii straini, printre care Camera de Comert Americana in Romania, atrag atentia Guvernului ca schimbarile fiscale ar putea pune in pericol afacerile.

In acest context, chiar ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit azi cu premierul Mihai Tudose, fiind primul diplomat cu care premierul a discutat dupa instalarea la Palatul Victoria si dupa anuntarea schimbarilor din programul de guvernare. Prim-ministrul a tinut sa-l asigure pe ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti ca ''Romania poate sa ofere un mediu atractiv pentru investitori'' si a subliniat ca intelege ca ''afacerile se dezvolta pe stabilitate si predictibilitate''.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a asigurat pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, ca Executivul va continua Parteneriatul Strategic cu SUA si ca tara noastra are capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori. La randul sau, Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca.

”Cele doua decenii de Parteneriat Strategic intre Romania si SUA reprezinta o garantie a relatiei puternice dintre tarile noastre, relatie care trebuie continuata si consolidata. Sunt convins ca avem potentialul de dezvoltare a relatiei bilaterale. Totodata, va asigur ca vom continua sa fim un partener de incredere al SUA in aceasta parte a Europei si ca avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat premierul Tudose, informeaza Guvernul.

Un punct al discutiilor l-a reprezentat si modul in care bugetul de 2% din PIB alocat Apararii va relansa colaborarea militara dintre Romania si SUA de pe noi baze.

Seful Executivului a subliniat ca a dorit ca prima intalnire cu un diplomat strain sa fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic.

De asemenea, discutiile au vizat necesitatea consolidarii relatiilor economice bilaterale, seful Executivului si ambasadorul SUA fiind de acord ca nivelul acestora nu reflecta inca stadiul exceptional al relatiilor politico-militare.

Hans Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca.

In acest context, premierul Mihai Tudose va avea, in luna octombrie, o intalnire cu potentiali investitori americani in Romania, pregatita de Guvernul Romaniei impreuna cu Ambasada SUA.

”Romania ofera un mediu de afaceri prietenos. As vrea sa prezint investitorilor americani oportunitatile de afaceri din tara noastra si sa ii asigur ca in calitate de prim-ministru inteleg ca afacerile se dezvolta pe stabilitate si predictibilitate”, a subliniat seful Executivului.

 

 

Ultima vizita oficiala a lui Hans Klemm la Palatul Victoria a avut loc la jumatatea lunii martie, cand s-a intalnit cu fostul premier Sorin Grindeanu pentru o discutie legata de infiintarea Muzeului Holocaustului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO